ΤΟΠΙΚΑ

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

χιονοστιβάδα-αποκαλύψεων-για-το-χι-637671

Δημόσια κοινή παρέμβαση των εργαζομένων για την κρίσιμη τουριστική επιχείρηση της Μαγνησίας

Μια ιδιότυπη «χιονοστιβάδα», αδιαφορώντας για τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορούν να επιφέρουν στη λειτουργία μιας καίριας για τον τουριστικό κλάδο επιχείρησης, επιδιώκεται από ορισμένους να προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με κατεύθυνση το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Απέναντι σε έναν περίεργο «πόλεμο» που φαίνεται ότι μαίνεται γύρω από το Χιονοδρομικό, το οποίο για πρώτη φορά φέτος λειτούργησε με συνθήκες ισοσκελισμένες ως προς τα έσοδα και έξοδά του, οι εργαζόμενοί του οδηγήθηκαν σε κοινή δημόσια παρέμβασή τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Με επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, επιχειρείται πυροσβεστικός ρόλος απέναντι σε όσους δείχνουν διάθεση να διαταράξουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού, παρέχουν πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της εταιρείας, αλλά ταυτόχρονα προχωρούν σε σοβαρή καταγγελία: τα προηγούμενα χρόνια -οπότε έμεναν απλήρωτοι, σε αντίθεση με τη φετινή σεζόν- ποσό 600.000 ευρώ από έσοδα και επιχορηγήσεις κατευθύνθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, χωρίς να πέσει στις εγκαταστάσεις του, ούτε καρφί…

Από το ύφος της επιστολής τους διαφαίνεται ότι πρόκειται για ένα δείγμα στοιχείων που έχουν υπόψη τους.

Αναλυτικά, η επιστολή των εργαζόμενων έχει ως εξής:

«Το προσωπικό του Χ/Κ Πηλίου αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιεύει την παρακάτω επιστολή προς ενημέρωση όλων των φίλων χιονοδρόμων, επιχειρηματιών και κάθε πολίτη της περιοχής.

Σας αναφέρουμε εργασίες που έγιναν επί προεδρίας του κ. Γρηγόρη Ιγγλέση, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2014 έως σήμερα:

  • Κατασκευή καινούργιας στέγης στον αναβατήρα Πήλιο 2
  • Γραμμή φωτισμού στις πίστες των Πυλώνων και Θέτιδος.
  • Αλεξικέραυνο στην κορυφή των εγκαταστάσεων
  • Αγορά σκούτερ χιονιού
  • Ενώ πριν καλά – καλά αναλάβει, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2014, πραγματοποιήθηκαν χωματουργικές εργασίες διάνοιξης, διάστρωσης και καθορισμού των πιστών.
  • Συντήρηση μηχανημάτων – χιονοστρωτήρα – σκούτερ χιονιού
  • Χορτόκοψη.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης τη συμμετοχή και τη συνεισφορά του ΕΟΣ Βόλου στη στήριξη της προσπάθειας.

Σημειωτέον ότι τέτοιου είδους εργασίες δεν έγιναν ποτέ στο Χ/Κ. Επίσης, το βασικότερο όλων είναι ότι το προσωπικό είναι πληρωμένο μέχρι και 23/2/2015 στο ακέραιο. Κόστος άνω των 45.000€ συνολικά. Και όλα αυτά από τις λιγοστές φετινές εισπράξεις του Χ/Κ.

Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, παρόλο που το κέντρο είχε πολλαπλάσιες εισπράξεις αλλά και επιχορηγήσεις και δανεισμούς που ξεπερνούν τις 600.000,00 €, δεν έγινε απολύτως κανένα έργο και το προσωπικό ήταν απλήρωτο.

Όσον αφορά τα σχέδια που αφορούν τις εργασίες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού που είναι απαραίτητες να γίνουν είναι τα εξής:

  • Συνέχιση χωματουργικών εργασιών
  • Έργα ασφάλειας
  • Σωστή και υπεύθυνη συντήρηση μηχανολογικών και κτηριακών εγκαταστάσεων
  • Ανακαίνιση και ανακατασκευή όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων
  • Αγορά χιονοστρωτήρα (Ρατράκ) για καλύτερη διάστρωση των πιστών, καθώς και άμεση διαχείριση δύσκολων συνθηκών.
  • Αγορά ενός ακόμα σκούτερ χιονιού, κατάλληλου για μεταφορά τραυματιών αλλά και επισκεπτών.

Οι παραπάνω εργασίες μπορούν και πρέπει να γίνουν από το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Επιπλέον: δημιουργία πίστας αναρρίχησης, διαμόρφωση πίστας καταβάσεως με ποδήλατα βουνού, δημιουργία θεματικού πάρκου, αξιοποίηση μονοπατιών, διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α., έργα που θα καθιστούν τη λειτουργία του Χ/Κ βιώσιμη, όλο το χρόνο, αποτελώντας πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης όλης της περιοχής. Επενδύσεις, όπως αγορά μηχανών δημιουργίας χιονιού είναι τεχνικώς ανεφάρμοστες αλλά και εάν ακόμα προσπελαστούν τα τεχνικά εμπόδια είναι 100% ασύμφορες.

Αυτές είναι οι προθέσεις του «άσχετου» Προέδρου, που είναι ο μοναδικός «άσχετος Πρόεδρος» που έδωσε βήμα και λόγο στο προσωπικό, νοικοκυρεύοντας και βάζοντας τα πράγματα σε μία σειρά, ενώ ήταν και είναι παρών, όποτε τον χρειαστήκαμε.

Για πρώτη φορά άρχισε να φαίνεται ένα φως για την πορεία και την εξέλιξη του Χ/Κ Πηλίου .

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μία σειρά από δράσεις που θα μπορούσαν και πρέπει να γίνουν και φυσικά είναι μέσα στα σχέδια, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις, όπως π.χ. ο δρόμος Χανίων – Κισσού (είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να δώσει λύση). Σημειωτέον ότι από τα 18 άτομα προσωπικού τα 5 έχουμε ως τόπο καταγωγής και διαμονής τον Κισσό.

Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να πέσουν οι τόνοι από όλους, να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε εμπράκτως το Χ/Κ. Εμπλεκόμενοι και μη να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με μοναδικό στόχο και σκοπό την ανάπτυξη του Χ/Κ, αφήνοντας τη διοίκηση να υλοποιήσει απερίσπαστη το έργο της.

Τέλος, το προσωπικό δεν είναι και δεν συντάσσεται με κανένα πρόεδρο του Χ/Κ ή άλλον παράγοντα παρά μόνο με τα συμφέροντα του Χ/Κ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως όλα τα στοιχεία που προαναφέραμε αποτελούν το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής και εκφράζονται μέσα από την ακέραιη και με όραμα διοίκηση του Προέδρου του Χ/Κ, Κ. Γρηγόρη Ιγγλέση».

Με εκτίμηση,

Το προσωπικό του ΧΚ ΠΗΛΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου