ΤΟΠΙΚΑ

«Αρχηγίνα» του κυκλώματος με ναρκωτικά στο Αστυνομικό Τμήμα!

αρχηγίνα-του-κυκλώματος-με-ναρκωτι-658463

Στον Ανακριτή σήμερα για δεύτερη φορά

Για δεύτερη φορά σήμερα, μετά την περασμένη Δευτέρα, περνά την πόρτα του γραφείου του Ανακριτή Βόλου, η 37χρονη η οποία κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή της στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που εξάρθρωσε την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Η 37χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την προηγούμενη απολογία της στον Ανακριτή, όπως και άλλα 12 μέλη του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης. Η δικογραφία των αστυνομικών την προσδιόριζε, με βάση το προανακριτικό υλικό, ως μία εκ των τριών «ηγετικών στελεχών» του κυκλώματος.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο Βολιώτες φερόμενοι ως «αρχηγοί», 57 και 41 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας πριν τη μεταγωγή της. Στον ένα από τους δύο, η 37χρονη επιχείρησε προχθές να δώσει ναρκωτικά δισκία. Στην προσπάθειά της να τα περάσει στο κρατητήριο, όμως, έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς του Τμήματος και συνελήφθη.

Σε βάρος της σχηματίστηκε νέα δικογραφία και σήμερα παραπέμπεται για την απολογία της στον Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση, η οργάνωση αποτελούνταν από 24 συνολικά άτομα, από τα οποία τρία ηγετικά στελέχη που κατηύθυναν τη δράση της και άλλα 21 άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο.

Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν κυρίως από Τουρκία και Αλβανία. Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους υπολογίζεται σε τρία κιλά τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται στα 120.000 ευρώ περίπου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου