ΤΟΠΙΚΑ

Τον λήστεψαν για 190 ευρώ…

τον-λήστεψαν-για-190-ευρώ-663101

86χρονος ακινητοποιήθηκε στο κρεβάτι του από δύο κουκουλοφόρους

Τον εφιάλτη των μπουκαδόρων σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων, αναζητώντας τη λεία τους, έζησε χθές το βράδυ 86χρονος στη Νέα Ιωνία. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο αγνώστων, οι οποίοι παρέμεναν ασύλληπτοι.

Βραδινές ώρες χθές, οι δύο δράστες εισέβαλαν στην οικία του ηλικιωμένου, την ώρα που εκείνος κοιμόταν. Διέρρηξαν την πίσω είσοδο του σπιτιού του και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άρχισαν να ψάχνουν σε διάφορα σημεία μέσα στην κατοικία, αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Ενώ έψαχναν, ο 86χρονος πετάχτηκε έντρομος, καθώς τους αντιλήφθηκε. Προκειμένου οι δράστες να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη δράση τους, κινήθηκαν προς τον ηλικιωμένο και τον έδεσαν για να τον ακινητοποιήσουν. Εκείνος φοβισμένος παρακολουθούσε τους ληστές να κινούνται μέσα στο σπίτι του και να πετάνε όλα τα αντικείμενά του, δεξιά και αριστερά.

Τελικά οι δύο ληστές εντόπισαν ένα πουγκί, το οποίο είχε στο περιεχόμενό του τις οικονομίες του 86χρονου, μόλις 190 ευρώ. Το πήραν μαζί τους, όπως και διάφορα χρυσαφικά που εντόπισαν και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά την αποχώρησή τους, οι δράστες άφησαν ακινητοποιημένο τον ηλικιωμένο και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Το πρωί οι γείτονες έσπευσαν σε βοήθεια του ηλικιωμένου, ο οποίος βρίσκονταν σε πανικό. Οι γείτονες ήταν εκείνοι που ενημέρωσαν συγγενικό πρόσωπο του 86χρονου, το οποίο κατήγγειλε τη ληστεία στις αστυνομικές αρχές.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου