ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλοιό κυκλώματα «θανάτου» ~ Επιχείρηση μαμούθ σε Βόλο και Λάρισα

σε-κλοιό-κυκλώματα-θανάτου-επιχείρ-668648

Ξηλώθηκαν δύο πολυμελείς οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Υπό άκρα μυστικότητα και διακριτικές έρευνες, συλλήψεις, προσαγωγές και κατασχέσεις, η Ελληνική Αστυνομία «ξήλωσε» τα προηγούμενα 24ωρα δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες σε Βόλο και Λάρισα.

Η αστυνομική επιχείρηση – μαμούθ πέρασε σε φάση υλοποίησης τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζονταν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις και πλούσιο υλικό για τη δράση των δύο κυκλωμάτων που διακινούσαν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, με τα ναρκωτικά να καταφθάνουν με νταλίκες, που κατηύθυναν μέλη του κυκλώματος στο Βόλο. Τα φορτηγά περνούσαν τις ναρκωτικές ουσίες από την Τουρκία.

Οι λεπτομέρειες της γιγαντιαίας επιχείρησης αναμένεται να γίνουν σήμερα γνωστές, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ν. Γιανέλλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 30 συλλήψεις σε εκτεταμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση δύο διαφορετικών πολυμελών οργανώσεων εμπορίας ναρκωτικών σε Λάρισα και Βόλο.

Πρόκειται για δύο οργανώσεις που δεν συνδέονται μεταξύ τους, οι οποίες υπολογίζεται ότι αριθμούν συνολικά περισσότερα από 200 μέλη, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, γέμιζαν με παραισθησιογόνες ουσίες πιάτσες θανάτου στη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική.

Στη Λάρισα έχουν συλληφθεί 17 άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση σε βάρος συνολικά 119 ατόμων. Στο Βόλο οι συλλήψεις είναι μέχρι στιγμής 13 και η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα του Βόλου έφερνε με νταλίκες τεράστιες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία και τις διακινούσε στην πόλη του Βόλου αλλά και στην Αθήνα.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε νωρίς προχθές τα ξημερώματα και βρισκόταν σε εξέλιξη σε Λάρισα και Βόλο.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις τηλεφώνων παρουσία δύο εισαγγελικών λειτουργών και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ προχωρούν από προχθές σε συλλήψεις όσο και σε έρευνες σε δεκάδες σπίτια.

Ανάμεσα στους εμπλεκομένους βρίσκονται άτομα υπεράνω υποψίας στις τοπικές κοινωνίες του Βόλου και της Λάρισας. Ανάμεσά τους μία δικηγόρος, ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

  • Σχετικά άρθρα :

Θεσσαλία: Πάνω από 30 συλλήψεις για διακίνηση-εμπορία ναρκωτικών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου