ΤΟΠΙΚΑ

Σε ψυχιατρείο ο 36χρονος της άγριας επίθεσης με σπαθί στο Βόλο

σε-ψυχιατρείο-ο-36χρονος-της-άγριας-επίθ-689229

Είχε καταφέρει πολλαπλά τραύματα σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ενώ οδηγούσε δίκυκλη μηχανή

Τις αιματηρές σκηνές που έζησε στις 4 Ιουνίου 2012, όταν κινούμενος με τη δίκυκλη μηχανή του, στην οδό Αναλήψεως, δέχθηκε απρόκλητη και άγρια επίθεση με σπαθί από 36χρονο -τότε- ψυχικά ασθενή, ξαναβίωσε προ ημερών στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στο Βόλο.

Η περιπέτειά του, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, είχε συγκλονίσει το Βόλο. Εκείνο το βράδυ, ο 36χρονος οδηγώντας δίκυκλο και φορώντας κράνος, πλαγιομετώπισε τη δίκυκλη μηχανή του 56χρονου και με μεταλλική αυτοσχέδια λάμα 73 εκατοστών του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο με βαριά σωματική βλάβη, για να συλληφθεί λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και κατάφερε να κερδίσει τη δύσκολη μάχη για τη ζωή του.

Ο δράστης είχε οδηγηθεί και κρατούνταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Πρωτόδικα το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 8 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στις 20 Ιανουαρίου 2015 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, η έδρα αποδέχθηκε τον ισχυρισμό της πλευράς του κατηγορουμένου ότι πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Το δικαστήριο, σε δεύτερο βαθμό, απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την ποινή και διέταξε τον εγκλεισμό του σε δημόσιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε ότι συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 34 του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης πνευματικών λειτουργιών και ότι δεν είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

  • Σχετικά άρθρα :

«Βρέθηκα στη διαδρομή της τρέλας του!»

Τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι με μεταλλική αυτοσχέδια λάμα ενώ οδηγούσε το μηχανάκι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου