ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε βαριά η εκλογική ήττα ~ Η Ζ. Μακρή ζήτησε επανακαταμέτρηση με 338 σταυρούς διαφορά!

επεσε-βαριά-η-εκλογική-ήττα-η-ζ-μακρή-ζ-696788

Πιστή στην προσφιλή της συνήθεια η Ζ. Μακρή κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Βόλου

Σε προφανή αδυναμία να δεχθεί την εκλογική της ήττα –και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015- η υποψήφια βουλευτής Ζ. Μακρή κατέθεσε χθες αίτηση επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Παρά τη μεγάλη διαφορά ψηφοδελτίων υπέρ του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος έλαβε, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Βόλου, 10.361 σταυρούς, αφήνοντας πίσω κατά 338 σταυρούς τη δεύτερη κατά σειρά υποψήφια (έλαβε 10.023 σταυρούς), η Ζ. Μακρή «πιστή» στο ραντεβού των αιτήσεων επανακαταμέτρησης, για τρίτη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία, υπέβαλε χθες το αίτημά της.

Η ήττα φαίνεται ότι έπεσε βαριά στην υποψήφια βουλευτή και πιθανότατα σε κατάσταση εκνευρισμού για το αποτέλεσμα που της επεφύλασσε η κάλπη, θεωρεί ότι πρέπει να «παίξει κάθε χαρτί» μήπως και καλύψει την απόσταση των …338 ψήφων!

Αν και οι κύκλοι της γνωρίζουν ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η ίδια έδειξε διατεθειμένη να αποκαλύψει για άλλη μια φορά τον εκδικητικό της χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια, όπως φαίνεται, να δημιουργήσει απλά και μόνο εντυπώσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της Μαγνησίας την κατέταξαν και σ’ αυτές τις εκλογές για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε μη εκλόγιμη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η ίδια δεν δείχνει καμία διάθεση να σεβαστεί την ξεκάθαρη βούληση των ψηφοφόρων.

Δυσπεψία, άλλωστε, του εκλογικού αποτελέσματος φαίνεται ότι της προκαλεί το γεγονός ότι οι μηχανισμοί που επί χρόνια έστηνε δεν μπόρεσαν να της αποδώσουν το πολυπόθητο για την ίδια αποτέλεσμα έναντι του εκλεγέντος πλέον Χρήστου Μπουκώρου, που κατήλθε στο στίβο των βουλευτικών εκλογών για μόλις δεύτερη φορά σε δύο χρόνια.

Με την αίτησή της ζητά να ελέγξει όλα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τα άκυρα, καθώς και τα βιβλία διαλογής ψήφων υπέρ των υποψηφίων σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας.

Με την αίτησή της ζητά ουσιαστικά να έχει πρόσβαση στα ψηφοδέλτια, προκειμένου να ελέγξει εάν υπάρχουν διαφορές, ώστε να προχωρήσει σε τυχόν ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, σε προθεσμία 15 ημερών από την ανακήρυξη των βουλευτών όλης της χώρας, που γίνεται με απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου