ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή η γυναίκα – «αράχνη»

στη-φυλακή-η-γυναίκα-αράχνη-733150

Απομυζούσε υψηλά χρηματικά ποσά για δήθεν κερδοφόρες επενδύσεις

Με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ολοκληρώθηκε μια μακρόχρονη δικαστική πορεία για επτά άτομα από το Βόλο, το Στεφανοβίκειο και τα Κανάλια, που είχαν πέσει -μεταξύ πολλών άλλων θυμάτων- στον ιστό της γυναίκας – «αράχνης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Η πρωταγωνίστρια μιας απάτης μαμούθ, οδήγησε σε ολοκληρωτική καταστροφή τουλάχιστον 20 άτομα σε όλη τη Μαγνησία, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009, όταν οι πρώτοι παθόντες σε συνεργασία με τον Βολιώτη δικηγόρο Χαράλαμπο Γάτο άρχισαν να πιάνουν την άκρη του νήματος και να οδηγούνται στη μία μετά την άλλη παρόμοιες υποθέσεις. Οι εκτιμήσεις τότε μιλούσαν για απάτη με λεία 250.000 ευρώ.

Χθες η 45χρονη -σήμερα- Βολιώτισσα κατηγορούμενη για τη μεγάλη απάτη κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρισας. Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει με τη βοήθεια του συνηγόρου της οι επτά από τους παθόντες, οι οποίοι κατέθεσαν ομαδική μήνυση εναντίον της για συνολικό ποσό 145.000 ευρώ αποδείχθηκαν ακράδαντα στο δικαστήριο.

Ούτε το δικαίωμα της αναστολής με την έφεση δεν έδωσε το δικαστήριο που στάθηκε «καταπέλτης» απέναντι στην 45χρονη, η οποία μάδησε τις αποταμιεύσεις των θυμάτων της.

Η καταδικασθείσα πήρε μετά την ολοκλήρωση της δίκης το δρόμο για τις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για απάτη και υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση. Ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας το 2009, η 40χρονη τότε Βολιώτισσα πλάσαρε στα υποψήφια θύματά της τη δήθεν ιδιότητα της ανώτερης τραπεζικής υπαλλήλου, τις άριστες γνώσεις της για αποδοτικές επενδύσεις, τις διασυνδέσεις της με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα επιχειρηματικού και επενδυτικού Ομίλου Τραπεζών. Η μεγάλη απάτη εξελίσσονταν τουλάχιστον για μία διετία στο Βόλο, «δαγκώνοντας» δεκάδες θύματα.

Σοβαρές υπόνοιες στρέφονταν και σε άλλα πρόσωπα που εμπλέκονταν στην καλοστημένη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων ιδιωτών και οι οποίοι ενδεχομένως να χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» την 40χρονη.

Η «υπάλληλος τράπεζας» εμφανίζονταν ως η σύμβουλος και βοηθός των θυμάτων της για όλες τις δουλειές… Εκτός από το χώρο των επενδύσεων είχε καταφέρει να πείσει τα θύματά της για τις δήθεν ικανότητές της να χειριστεί ακόμη και υποθέσεις προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, να βρει εργασία σε ανέργους, να διευθετήσει δικαστικές υποθέσεις, να κλείσει πιστωτικές κάρτες ή ακόμη και να ρυθμίσει πρόστιμα προς την εφορία.

Κάθε, βέβαια, από τις …υπηρεσίες που παρείχε, χάρη στις γνωριμίες της, γίνονταν με το αζημίωτο. Όταν δε έβρισκε τα σκούρα προσποιούνταν την καταπονημένη από την επάρατο νόσο, προσβλέποντας στα φιλάνθρωπα συναισθήματα όσων έριξε στην παγίδα.

Μεγάλα χρηματικά ποσά για επενδύσεις, της εμπιστεύτηκαν θύματά της, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 20. Άλλα μικρότερα ποσά, διόλου, όμως, ευκαταφρόνητα τους αποσπούσε σταδιακά, εκμεταλλευόμενη την προσπάθειά τους να λύσουν εκκρεμότητες είτε με εργασία, είτε συναλλασσόμενοι με υπηρεσίες του δημοσίου.

Το θράσος της δείχνει να ξεπερνάει τα όρια, αφού με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποσπούσε μέσα από την καλοστημένη και πολυσύνθετη απάτη, δεν δίστασε να πάει τα θύματά της, δύο εκδρομές σαν «δώρο» για τις επενδύσεις τους…

Ένα ακόμη στοιχείο-σοκ των κινήσεων της 40χρονης, η οποία φαίνεται ότι κρύβει ομάδα «συνεργατών», είναι ότι δεν δίστασε στη σκέψη να «απλώσει χέρι» ακόμη και σε χρήματα εράνου, που θα συγκέντρωνε για λογαριασμό της Ιερός Ναός, αφού σε κάθε περίπτωση μαζί με τον καλό της εαυτό, ξεδίπλωνε στα θύματά της την …προσωπική μάχη που δίνει για τη ζωή, από την ημέρα που χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου