ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνελήφθησαν οι ληστές του Αλμυρού

συνελήφθησαν-οι-ληστές-του-αλμυρού-743246

Σπείρα από τη Βόρεια Ελλάδα πέρασε από τη Μαγνησία ~ Είχαν βασανίσει ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη και είχαν ληστέψει 16χρονη στον Αλμυρό, τον περασμένο Σεπτέμβριο

Μέλη της σπείρας ληστών, στα χέρια των οποίων ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη βασανίστηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών. Οι δύο της συμμορίας συνελήφθησαν ήδη, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται. Από τη σπείρα που είχε οργιάσει με διαρρήξεις και κλοπές στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Χαλκιδική, τρεις κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο σπίτι των ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη, αφαιρώντας χρηματικό ποσό. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ήταν οι ίδιοι, οι οποίοι λήστεψαν την ίδια περίοδο με την απειλή λοστού μία 16χρονη στον Αλμυρό.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Η σπείρα, που εμπλέκεται σε πλήθος κλοπών και ληστειών σε κατοικίες στη Βόρεια Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών. Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 21 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 62 κλοπές – διαρρήξεις και δύο ληστείες σε κατοικίες σε Χαλκιδική, Φλώρινα, Πέλλα και Βόλο.

Είχαν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ συνήθιζαν να αφαιρούν οχήματα προκειμένου να διαφύγουν με αυτά και να μεταφέρουν τη λεία τους.

Επίσης, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη ομοεθνείς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, εμπλέκονται σε ένοπλη ληστεία που έγινε το Σεπτέμβριο του 2014 σε οικία που διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη Βόλου, όπου αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο στον Αλμυρό Βόλου, διέρρηξαν ακόμη μία οικία, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από 16χρονη, την οποία ο 22χρονος απείλησε με λοστό, αφαιρώντας με αυτό τον τρόπο κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, ενώ μέρος αυτών βρέθηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου