ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις κουκουλοφόροι ληστές έδεσαν και «έγδυσαν» ζευγάρι

τρεις-κουκουλοφόροι-ληστές-έδεσαν-κα-748083

Τρία άτομα, φορώντας κουκούλες, ήταν τα άτομα που αντίκρισε ανοίγοντας χθες το πρωί την είσοδο του σπιτιού του ηλικιωμένος, στο κέντρο του Αλμυρού. Οι ληστές, που φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι, έξω από τη μονοκατοικία, μόλις είδαν την πόρτα να ανοίγει από τον ιδιοκτήτη, όρμησαν στο εσωτερικό της. Οι κουκουλοφόροι δράστες έδεσαν τον ηλικιωμένο και τη σύζυγό του, άρπαξαν χρηματικό ποσό 1.200 ευρώ από συρτάρι, άλλα 500 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του ηλικιωμένου, μάζεψαν χρυσαφικά, ενώ πήραν το κλειδί του αυτοκινήτου του ζευγαριού και έφυγαν με το όχημα…

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησαν άμεσα αστυνομικοί, «χτενίζοντας» γύρω περιοχές σε αναζήτηση του κλεμμένου οχήματος και των δραστών, ενώ προσαγωγές έγιναν στον Αλμυρό. Οι δράστες συνέχιζαν έως χθες το βράδυ να αναζητούνται και οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το πρωί, ο 86χρονος ξεκλείδωσε την είσοδο της κατοικίας, προκειμένου να μεταβεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, όπως συνηθίζει καθημερινά. Μόλις άνοιξε την πόρτα, οι κουκουλοφόροι που παραμόνευαν, εμφανίστηκαν αστραπιαία μπροστά του, τον έσπρωξαν προς το εσωτερικό του σπιτιού και τον ακινητοποίησαν.

Ο 86χρονος και η σύζυγός του, 82 ετών, δέθηκαν από τους ληστές, οι οποίοι σύμφωνα πληροφορίες δεν τους χτύπησαν, ενώ δεν έφεραν όπλο ή μαχαίρι. Στην προσπάθειά τους να δέσουν τους δύο ηλικιωμένους, ο 86χρονος φέρεται να επιχείρησε να τους εμποδίσει και να τους απομακρύνει από τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ηλικιωμένος προσπάθησε να παλέψει με έναν από τους δράστες, από τον οποίο τράβηξε και αφαίρεσε την κουκούλα από το πρόσωπό του.

Δεμένοι στη συνέχεια ο ίδιος και η σύζυγός του, κλήθηκαν να υποδείξουν που είχαν χρήματα. Φοβούμενοι για τη ζωή τους κατηύθυναν τους ληστές σε συρτάρι, στο οποίο είχαν χρηματικό ποσό 1.200 ευρώ. Εψαξαν ταυτόχρονα τον ηλικιωμένο και από την τσέπη του παντελονιού του πήραν 500 ευρώ.

Μάζεψαν κοσμήματα που εντόπισαν στο σπίτι και φεύγοντας πήραν το κλειδί του αυτοκινήτου του ηλικιωμένου. Αφησαν τα θύματά τους δεμένα, άνοιξαν σαν κύριοι την πόρτα του αυτοκινήτου, επιβιβάστηκαν και έγιναν καπνός…

Η ληστεία κινητοποίησε άμεσα την αστυνομία. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ χθες έγιναν αρκετές προσαγωγές, στο πλαίσιο αναζήτησής τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου