Βάσω Κυριαζή:Πάντα εις βάρος και ποτέ υπέρ

βάσω-κυριαζήπάντα-εις-βάρος-και-ποτέ-υ-582056

Πας να πεις τον πόνο σου και ακούς τα χειρότερα μου έλεγε χθες μία καλή φίλη που πρόσφατα είδε την πόρτα της εξόδου από την εργασία της.

Η επισήμανσή της σωστή, αφού καθημερινά ακούμε όλο και πιο στενάχωρα πράγματα που αφορούν στην εργασία και ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα που είναι στη «μέγγενη» τα τρία τελευταία χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες. Οι εργαζόμενοι δυστυχώς είναι πλέον εγκλωβισμένοι, όμηροι της οικονομικής κρίσης και της πλειοψηφίας των εργοδοτών που έχουν αποφασίσει να «χρεώσουν» την κρίση στους εργαζόμενους αρκεί να μην χάσουν από τα κέρδη τους ή από αυτά που συσσώρευσαν τόσα χρόνια.

Και οι εργαζόμενοι σκύβουν το κεφάλι. Mπροστά στην απειλή της απόλυσης αποδέχονται σε «συμφωνία» με τον εργοδότη να αμείβονται με μισθούς πολύ κατώτερους από τη Συλλογική και Κλαδική τους σύμβαση.

Ηδη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Βόλου έχουν γίνει αναφορές για αρκετές επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα που σε άτυπη συμφωνία με το προσωπικό έχουν προχωρήσει ήδη σε περικοπή μισθών ακόμη και κατά 500 ευρώ… με τους εργαζόμενους ωστόσο να έχουν τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις με πριν αλλά και να συνεχίζουν να εργάζονται οκτάωρο.

Υπολογίζεται ότι το τελευταίο 4μηνο, οι συμφωνίες αυτές έχουν αυξηθεί κατά κόρον κυρίως σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών αλλά και στον επισιτισμό, στα σούπερ μάρκετ και σε αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στο φόβο της απόλυσης και χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχονται τις προτάσεις των εργοδοτών και χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν τις συνέπειες που θα έχει αυτό στις ασφαλιστικές τους εισφορές, που εκ των πραγμάτων μειώνονται στο μισό και αυτό θα έχει άμεση επίπτωση όταν θα χρειαστεί να χειριστούν τα συνταξιοδοτικά τους θέματα και θα συνειδητοποιήσουν την απώλεια ενσήμων και ασφαλιστικών παροχών.

Στο δίλημμα καθόλου δουλειά ή έστω δουλειά με μισό μεροκάματο, οι περισσότεροι συνάδελφοι αποφασίζουμε έστω και με τις μειωμένες αποδοχές, παραδέχονται πλέον με απόγνωση εργαζόμενοι που απασχολούνται σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις και που αποδέχονται να εργάζονται κανονικά το ωράριό τους με αποδοχές μειωμένες κατά 50%». Ουσιαστικά πλέον προσφέρουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με τις αποδοχές μειωμένες στο μισό, περίπου στα 500 ευρώ από τα 1.000 ευρώ που ελάμβαναν βάσει της σύμβασης που είχαν υπογράψει.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, πλέον οι εργαζόμενοι προτιμούν την «ιδιωτική συμφωνία» με τον εργοδότη, ειδικά σε επιχειρήσεις κάτω των 25 ατόμων, προκειμένου να αποφύγουν την υπογραφή ατομικής σύμβασης που είναι πιο δεσμευτική.

Αντε μετά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να βγάλουν άκρη ή τα ίδια τα συνδικάτα που βρίσκονται διαρκώς με την πλάτη στον τοίχο να προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι οι διαρκείς υποχωρήσεις δεν έχουν νόημα διότι η ιστορία έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι η υποχωρητικότητα φέρνει και νέες απαιτήσεις και νέα μέτρα και νέες ρυθμίσεις. Και που πάντα όλως τυχαίως είναι εις βάρος των εργαζομένων και ποτέ υπέρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου