Βάσω Κυριαζή:Θύτης έτοιμος για επίθεση

βάσω-κυριαζήθύτης-έτοιμος-για-επίθεσ-589424

Ακούγοντας χθες τις απόψεις των εκπροσώπων των κομμάτων διαπίστωσα ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι γιατί νιώθουν ότι είναι κερδισμένοι από την προχθεσινή έκβαση της «μάχης» επί τριημέρου στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση παρά ότι μετρά, έναν βουλευτή λιγότερο (έσπευσαν να την «λιώσουν» από προχθές το βράδυ την κ. Τζάκρη ΜΜΕ και συνάδελφοί της) είναι ικανοποιημένη γιατί θεωρεί ότι βγήκε πιο ενισχυμένη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του λέει ότι δεν περίμενε να πέσει η Κυβέρνηση, αλλά υποστηρίζει ότι κατάφερε να καταδείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι αντιλαϊκή, τα δε υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, επίσης νιώθουν ικανοποιημένα, διότι στο βαθμό που τους δόθηκε η δυνατότητα άρθρωσαν αντιπολιτευτικό λόγο και ανέδειξαν θέματα που άπτονται της Κυβερνητικής πολιτικής.

Και όμως τις άκουγα αυτές τις πολιτικές αναλύσεις και ένιωθα ότι εγώ παρακολουθούσα μάλλον άλλη συζήτηση στη Βουλή τρεις μέρες και όχι αυτή στην οποία αναφέρονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Διότι εγώ αυτό που είδα είναι υπουργούς να κάνουν απολογισμό έργου λες και ετοιμάζονταν για εκλογές και να ωραιοποιούν μία κατάσταση την ώρα που έξω από το Κοινοβούλιο η κοινωνία στενάζει, είδα βουλευτές της αντιπολίτευσης να επιτίθενται επί παντός επιστητού όποτε δεν ήταν στο καφενείο της Βουλής και είδα και πολλά άδεια έδρανα, σε μία διαδικασία που υποτίθεται ότι είναι από τις κορυφαίες στην κοινοβουλευτική ζωή.

Και προχθές το βράδυ που παρακολούθησα τους πολιτικούς αρχηγούς επίσης δεν μπορώ να πω ότι έγινα σοφότερη, αφού ήταν όλοι τους τόσο προβλέψιμοι. Λογοπαίγνια και έξυπνες ομολογουμένως ατάκες, γελάκια και μορφασμοί και ο καθένας να υποστηρίζει δογματικά την άποψή του και αναλόγως να σηκώνει ή όχι τους τόνους… δίνοντας έτσι το μήνυμα και στο ακροατήριο των βουλευτών… για χειροκρότημα.

Ετσι από επικοινωνιακής άποψης πραγματικά ήταν μία διαδικασία που κέντριζε το ενδιαφέρον, άναψαν τα αίματα, έγινε λίγος πολιτικός τζέρτζελος και τελικά νομίζω ότι η μόνη είδηση που βγήκε μετά από αυτή τη συνεδρίαση είναι ότι η κ. Τζάκρη δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ μέχρι νεωτέρας φυσικά γιατί έχουμε δεί και άλλους τέτοιους επαναστάτες που μετά από λίγους μήνες με ένα νεύμα του αρχηγού επέστρεψαν στο «μαντρί» και δίνουν μέχρι τώρα εξετάσεις.

Κατά τα άλλα και πριν προλάβουν να ξεκουραστούν από τον κάματο του τριημέρου της πρότασης μομφής, οι πολιτικοί μας ταγοί, έχουν τώρα να ασχοληθούν και με την τρόικα που επειδή μας έχει μάθει πλέον μας παίζει και όπως θέλει. «Διαβασμένοι» καλά οι δανειστές «παίζουν το παιχνίδι» των καθυστερήσεων, αναβάλουν συσκέψεις και συναντήσεις και γενικώς έχουν καταφέρει να «σιγοψήνουν τους κυβερνώντες» και να μην τους καίγεται καρφί. Αφού ξεκαθάρισαν ότι μέτρα θα ληφθούν πάση θυσία, περιμένουν τώρα την κατάλληλη στιγμή για να αποφέρουν το τελειωτικό χτύπημα. Όπως κάνει ο θύτης όταν ετοιμάζεται να επιτεθεί στο ανυποψίαστο θύμα του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου