Βάσω Κυριαζή:Περί συνδικαλιστικού «καθήκοντος» ο λόγος

βάσω-κυριαζήπερί-συνδικαλιστικού-κ-662618

Μετά την είδηση που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πραγματοποίηση από τη ΓΣΕΕ 24ωρης Γενικής Απεργίας για σήμερα Τρίτη, η ΓΣΕΕ έκανε γνωστό ότι : Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε χθες , δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, με δεδομένο το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία για τη συνέχιση του αγώνα αναμένει τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Αποφασίστηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Γίνεται μάλιστα μαζική έκκληση προς όλους για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού. Υπογραμμίζεται εξάλλου ότι έως το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Αυτά επισημαίνονται στην ανακοίνωση προκειμένου να δικαιολογηθεί -εάν μπορεί να γίνει αυτό- η απαράδεκτη απόφαση να μη συνταχθεί ο ιδιωτικός τομέας σε αυτή την απεργία… περιμένοντας τις προτάσεις των Εργατικών Κέντρων της χώρας, όταν καίγεται το «πελεκούδι» και όταν ο κυρίαρχος στόχος θα έπρεπε να είναι η ένωση των δυνάμεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προκειμένου το μήνυμα της κοινωνίας να είναι σαφές ως προς την πολιτική που ασκείται αλλά και ενδεχομένως της όποιας απόπειρας να ληφθούν νέα μέτρα.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» από τη ΓΣΕΕ, και όταν λέμε ΓΣΕΕ εννοούμε όλες τις παρατάξεις και όχι μόνο το προεδρείο. Διότι μπορεί η πλειοψηφία να «ενέδωσε» στην ανάγκη να μη διαταραχθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων με τη ΔΑΚΕ όμως και το ΠΑΜΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν πάνε παραπίσω σε υποκρισία και υποχωρητικότητα.

Το μεν ΠΑΜΕ έχει καταθέσει πρόταση για πανελλαδική, πανεργατική Απεργία στα μέσα Οκτώβρη, αραδιάζοντας μία σειρά από επιχειρήματα… που κατά την προσωπική μας άποψη δεν αντέχουν καν σχολιασμού, διότι όταν υπάρχει ανάγκη αντίστασης δεν αφήνεις για αύριο… τους αγώνες, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση που χθες το απόγευμα έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, στη χθεσινή συνεδρίαση, δεν έκανε καμία πρόταση για απεργία μέσα στα όργανα και μετά δημοσίως βγήκε να «σαλπίσει» επαναστατικό συναγερμό…

Και όλα αυτά, ενώ υποτίθεται ότι όλοι ομονοούν, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής, ότι οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία έχουν φτάσει στα όρια τους και ότι αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη διότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια… στο πλήρες αδιέξοδο. Αυτά δεν είναι λόγια δικά μου, αλλά επισημάνσεις στις ανακοινώσεις των παρατάξεων που συνθέτουν τη ΓΣΕΕ. Εκτός και εάν οι ανακοινώσεις εκδίδονται μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου… και από «συνδικαλιστικό καθήκον…». Αυτό μένει να το απαντήσουν οι ίδιες οι παρατάξεις, διότι αυτές καλούνται να απολογηθούν στα μέλη τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου