Βάσω Κυριαζή:Το χρέος μας ως Ελληνες

βάσω-κυριαζήτο-χρέος-μας-ως-ελληνες-667815

Από χθες τα ξημερώματα πάγωσε όλη η Ελλάδα και μαζί ολόκληρη η Ευρώπη. Η άνανδρη δολοφονία ενός 34χρονου παιδιού με τον τρόπο που έγινε από έναν Χρυσαυγίτη, έχει προκαλέσει θλίψη, οργή, πόνο και πολύ θυμό. Μία δολοφονία, που ως είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.

Η Washington Post αναφέρει ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ιδεολογικής διένεξης καθώς ο δολοφόνος ήταν μέλος ακροδεξιάς παράταξης. To BBC γράφει για σύλληψη «Νεοναζιστή» στον τίτλο του δημοσιεύματος, ενώ αναφέρει ότι η αύξηση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος ήταν αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Την εκτίμηση της Χρυσής Αυγής στο πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφει το αμερικανικό Fox News, ενώ το ABC News εστιάζει στη μαύρη ενδυμασία των μελών του ακροδεξιού κόμματος και τονίζει το γεγονός ότι ο δράστης επέστρεψε μαζί με ομάδα μελών, αποτυπώνοντας το έγκλημα ως ενέργεια συμμορίας.

Ο προβληματισμός των διεθνών πρακτορείων τύπου για την άνοδο της Χρυσής Αυγής είναι διάχυτος, καθώς περιγράφουν το ακροδεξιό κόμμα ως ομάδα συνεχιστών της ναζιστικής ιδεολογίας και του Αδόλφου Χίτλερ.

Η κατάσταση πράγματι έχει φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω. Έχει ξεφύγει και εάν μη τι άλλο, δεν θέλει πολύ να «ανάψει το γλέντι». Είναι αυτό που φοβούνται όλοι αλλά δεν το λένε δημοσίως και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βρούνε το αντίδοτο σε αυτό το πολιτικό μόρφωμα που λειτουργεί από ότι δείχνουν τα πράγματα βάσει σχεδίου.

Αυτό δεν το έκρυψε άλλωστε εξαρχής όταν ξεκίνησε τον κοινοβουλευτικό του βίο. Επεισόδια διαρκώς εναντίον βουλευτών και το πλέον χαρακτηριστικό η πρακτικής των ύβρεων και των απειλών στη Βουλή. Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που «λειτουργεί» βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αυτό είναι αυταπόδεικτο.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πολλές φορές πλέον στελέχη της Χρυσής Αυγής, στον έναν χρόνο της κοινοβουλευτικής τους θητείας, με διαφορετικό στόχο κάθε φορά, προκαλούν εντάσεις εντός της Ολομέλειας της Βουλής που έχουν ως κοινή κατάληξη την αποχώρησή τους από την αίθουσα με ακατανόμαστες ύβρεις και «δημοκρατικές» απειλές του στυλ «ελάτε να τα πούμε έξω».

Ενα ρεσιτάλ χυδαιότητας που «παίζεται» με όρους τσαμπουκά και όποιος διαφωνεί μαζί τους δεν το έχουν σε τίποτα να κινηθούν εναντίον του.

Ο πρόεδρος της Βουλής μέσα στο καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα ώστε να μπει ένα τέλος στις κοινοβουλευτικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και είχε προαναγγείλει ότι πλέον όποιος βουλευτής προσβάλλει το Κοινοβούλιο θα αποβάλλεται από την αίθουσα.

Και αυτό μπορεί να γίνει, το μεγάλο ζητούμενο, όμως μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο Κερατσίνι, δεν είναι πως θα συμπεριφερθεί το πολιτικό σύστημα απέναντι στη Χρυσή Αυγή αλλά πως θα αντιμετωπίσει πλέον η κοινωνία τη Χρυσή Αυγή.

Κανείς πλέον δε δικαιούται να πει δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, δεν γνώριζα. Εδώ δεν πρόκειται πλέον για παιχνίδι. Πρόκειται για την ίδια τη δημοκρατία. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανέναν, να καταλύει τη δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε… Δε χρειάζεται κανένας διεθνής τύπος να μας το θυμίσει αυτό. Πρέπει εμείς να το αναζητήσουμε και πάλι στη μνήμη μας και να προασπίσουμε τη δημοκρατία που ορισμένοι την επικαλούνται αλά κάρτ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου