Βάσω Κυριαζή :Ζούνε τη δική τους νιρβάνα…

βάσω-κυριαζή-ζούνε-τη-δική-τους-νιρβάν-693637

Δεν ξέρω από πού αντλείται αυτή η αισιοδοξία, πάντως ακούω και δεν πιστεύω στα αυτιά μου όσους προσπαθούν (από πολιτικούς εννοώ) της συγκυβέρνησης να ωραιοποιήσουν μία κατάσταση όταν η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Εκτιμώ ότι προφανώς η αισιοδοξία αφορά την προσήλωση στα δεδομένα του μνημονίου και της πιστής τήρησής του, διότι σε διαφορετικό επίπεδο δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτή την ευφορία.

Ισως βέβαια οι Υπουργοί να ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς τους αδαείς και αυτός ο ούρειος άνεμος που προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα αρχίσει άμεσα να φυσάει, να μας δροσίσει και εμάς -λέμε τώρα- σύντομα.

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο τέτοια εποχή, ο λαλίστατος τότε Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος φώναζε ότι πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια στο λαό. Υπό αυτή την έννοια και 12 μήνες μετά αναρωτιέμαι ότι εφόσον οι υπουργοί μίας κυβέρνησης είναι σε θέση να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς τους αδαείς, γιατί βγαίνουν και δίνουν μία πλασματική εικόνα ευφορίας.

Διότι έχουμε πλέον συνηθίσει μία εβδομάδα να πανηγυρίζουμε δήθεν και την επόμενη να κλαίμε όλοι μαζί. Δεν ξέρω εάν θα συμβεί αυτό στην επόμενη επίσκεψη της τρόικα το επόμενο διάστημα, εάν δεχτώ ωστόσο ως αληθινό σενάριο, την αισιοδοξία της Κυβέρνησης μάλλον έρθουν δεν έρθουν, το θέμα δε μας αφορά.

Είπαμε την περίοδο που διανύουμε μόνο με την πιθανότητα των σεναρίων μπορούμε πλέον να κάνουμε υπολογισμούς. Η κατάσταση είναι άλλωστε τόσο ρευστή που κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη στιγμή. Εκτός και εάν ανήκει στο στενό πυρήνα αυτών που σχεδιάζουν το μέλλον μας, όπερ σημαίνει ότι μία «υποψία» την έχει, όπως η Σοφία Βούλτεψη πριν από λίγες μέρες που μιλούσε ανοιχτά για το φόβο «κοινωνικής έκρηξης» προφανώς επειδή δε συμμερίζεται αυτό το κλίμα αισιοδοξίας.

Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά περιττά, είναι όμως λογικές σκέψεις και ερωτήματα που σου γεννώνται, βλέποντας κάθε μέρα αυτούς που κυβερνούν να «βιώνουν» τη δική τους εικονική πραγματικότητα και να μην αντιμετωπίζουν τουλάχιστον ανθρώπινα το Γολγοθά που βιώνει ο Έλληνας πολίτης. Διότι ανθρώπινο συναίσθημα είναι η απόγνωση για τους πολίτες που δεν έχουν πλέον να πληρώσουν τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο ή να πληρώσουν τη θέρμανση, τα φροντιστήρια των παιδιών και τα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω δεν είναι μακρινές περιπτώσεις, απλά καθημερινή πραγματικότητα την οποία ο καθένας μοιράζεται με τον εαυτό του, αφού και οι διπλανοί πλέον σχεδόν τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Διαφέρει μόνο η ένταση… και το γεγονός ότι απουσιάζει σε πολλές περιπτώσεις η ψυχραιμία, που τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ, αφού δεν ξέρουμε ακόμη τι άλλο σχεδιάζουν για εμάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου