Βάσω Κυριαζή :Αδιέξοδο μέρα με τη μέρα…

βάσω-κυριαζή-αδιέξοδο-μέρα-με-τη-μέρα-725706

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μόλις είχε ολοκληρωθεί με σαφή την αίσθηση, ότι παρ’ όλη την ένταση και το αρνητικότατο κλίμα των προηγούμενων ημερών, κανείς από τους τρείς δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Την ώρα που οι τρείς συζητούσαν στο Μαξίμου, οι πολίτες, έχοντας ενημερωθεί για τις προτάσεις απεμπλοκής από το αδιέξοδο, στο διαδίκτυο έγραφαν τα δικά τους σχόλια, τα οποία αντλήσαμε και σας μεταφέρουμε, μερικά από αυτά διότι, πράγματι έχουν το δικό τους γούστο αφενός και αφετέρου καταγράφουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα αφού ο σαρκασμός περισσεύει.

Η «διαρροή» ότι ο Πρωθυπουργός προτείνει θέση υφυπουργού για το νέο δημόσιο κανάλι μάλιστα σύμφωνα με την iefimerida που αφιέρωσε σε αυτά τα σχόλια ειδικό ρεπορτάζ, ήταν αυτή που ηλέκτρισε περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Τα σχόλια είναι ενδεικτικά «Εντάξει, πείτε στην EBU και σε όλα τα ξένα Μέσα οτι λύθηκε το θέμα, ο Σαμαράς πρότεινε ανασχηματισμό», ή ότι «O Mπένι αφού επισήμανε το περασμένο της ώρας ζήτησε ένα σταθερό τηλέφωνο να παραγγείλει» «Υφυπουργός ΕΡΤ; Άντε να δούμε και υφυπουργό Λίμνης Κωπαΐδας, με αναπληρωτή με χαρτοφυλάκιο μεθόδους πρόληψης της ελονοσίας…» «Προτείνω υπουργείο ετ1,υπουργείο ΝΕΤ, υπουργείο ερτ3 και υπουργείο ΕΡΑ» «Πληθαίνουν οι φήμες για νέα προγραμματική συμφωνία στην τρικομματική με (μοναδικό;) αντάλλαγμα, το μη αιφνιδιασμό στο επόμενο λουκέτο» «Πάντως πιο σωστό θα ήταν να μπει ένας υπουργός mega-skai για να εξαλειφθεί κάθε περίπτωση παραφωνίας» «Πρόταση Σαμαρά για υφυπουργό με αρμοδιότητα την ΕΡΤ! Κι άλλο Υπουργείο & άλλες Γ.Γ. & άλλες προσλήψεις! Ζήτω η αξιοκρατία & η καλή διαχείριση» «Το σκηνικό της..κόντρας στήθηκε για να συμφωνήσει στον ανασχηματισμό ο Α. Σαμαράς και να προσληφθούν και καμιά 500αριά ειδικοί σύμβουλοι για να εκπονήσουν ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης αλλά και Υφυπουργό ΕΡΤ, γενικό γραμματέα ΕΡΑ και ειδικό γραμμματέα Μουσικών Συνόλων. Γιατί να κάνουμε τσιγκουνιές;» «Αν οι Βενιζέλος-Κουβέλης δεχθούν χωρίς αντιρρήσεις τον υφυπουργό που θα εκκαθαρίσει την ΕΡΤ, ο Σαμαράς είναι ικανός να προτείνει Σαλαγκούδη…».

Φαντάζομαι ότι και τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν αυτά τα σχόλια όπως και οι ερμηνείες ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από αυτή τη σύσκεψη και τους χειρισμούς που προηγήθηκαν αλλά και αυτούς που θα ακολουθήσουν.

Και αυτό είναι το δυστύχημα , διότι από ότι δείχνουν τα πράγματα επί της ουσίας συζήτηση στην κρίσιμη κατά τα άλλα σύσκεψη δεν έγινε. Ακόμη και για την ΕΡΤ η απόφαση του ΣΤΕ περισσότερο τους μπέρδεψε παρά έλυσε προβλήματα. Και αυτό είναι το δυστύχημα διότι η ρευστότητα συνεχίζεται. Η χώρα παραμένει σε ομηρία… μέχρι και αύριο που θα γίνει η νέα σύσκεψη με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της χώρας που από μέρα σε μέρα δεν ξέρει πλέον τι της ξημερώνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου