Βάσω Κυριαζή :Γαϊτανάκι… αμετακίνητων

βάσω-κυριαζή-γαϊτανάκι-αμετακίνητω-725913

Ο πρωθυπουργός παραμένει αμετακίνητος όσον αφορά τις προθέσεις του για την ΕΡΤ και οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής συγκυβέρνησης επίσης παραμένουν στις δικές τους απόψεις.

Εχουμε δηλαδή στα απλά ελληνικά ένα πλήρες αδιέξοδο… και ένα γαϊτανάκι δηλώσεων από μέρα σε μέρα που έρχεται για να επιβεβαιώσει το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Και το θέμα που τελικά τους καίει είναι ποιος θα φορτώσει σε ποιόν τις πρόωρες εκλογές εφόσον τελικά παραμείνει το αδιέξοδο.

Και αυτό εάν μη τι άλλο είναι ακόμη πιο απαράδεκτο μαζί με όλα αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στο χώρο των media με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ να βλέπουμε τους πολιτικούς αρχηγούς που συγκροτούν την κυβέρνηση, αντί να ψάχνουν να βρούνε μία υπεύθυνη λύση για το χάος που δημιουργήθηκε, να έχουν ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα. Ο καθένας με τον τρόπο του φυσικά.

Από τη μία ο Αντώνης Σαμαράς σκληραίνει τη στάση του ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη συνάντηση των αρχηγών και εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να μην ακυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ και από την άλλη Β. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και τις επιπτώσεις του λουκέτου σε επίπεδο αντιδράσεων της κοινωνίας προσπαθούν να μετρήσουν… Αντιδράσεις για να πολιτευθούν ανάλογα.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να διαχειριστούν και την γενικότερη στάση τους σε αυτό το θέμα, καθώς μπορεί η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου να ανακοίνωσε το λουκέτο, όμως και τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι άμοιρα ευθυνών. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήξεραν, όμως εκτός από το να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κατ’ ιδίαν…, πήραν το μυστικό στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η θύελλα από την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ. Για αυτό και για πολλούς η τωρινή τους στάση είναι υποκριτική όχι μόνο για την ΕΡΤ αλλά και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, αφού εκτός από την δημόσια τηλεόραση έρχονται λουκέτα και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις. Τέσσερις χιλιάδες απολύσεις ζητά η τρόικα μέχρι τέλος του χρόνου… Και αυτές από κάπου θα πρέπει να εξασφαλιστούν από τους κυβερνώντες που αποδέχτηκαν και ανέλαβαν αυτές τις δεσμεύσεις.

Και να δείτε και που και αυτή τη φορά το δίλημμα θα είναι το ίδιο. Εάν δεν παραμείνει κλειστή η ΕΡΤ δεν θα πάρουμε τη δόση. Θα οδηγηθεί η χώρα στο γκρεμό, θα ανακοπεί το καλό κλίμα που υπάρχει και άλλα τέτοια φληναφήματα, είμαι σίγουρη ότι θα ακουστούν τις επόμενες ώρες μόνο και μόνο για να ξεφύγει η τρικομματική από την μεγάλη δυσκολία στην οποία βρίσκεται τώρα με την πλάτη στον τοίχο, απολογούμενη για μία ενέργεια που όπως και να την δει κανείς, από όποια σκοπιά και εάν επιχειρήσει να την χαρακτηρίσει… λόγια δεν υπάρχουν.

«Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει τις εκλογές αλλά ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως όχι. Ποιος θα πάρει το βάρος της αστάθειας και της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας;» είπε χθες ο κ. Σαμαράς και έτσι είναι σίγουρο ότι θα πορευθεί και στην σημερινή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Για αυτό που δεν είμαι σίγουρη πως θα πορευθούν οι άλλοι δύο, διότι από κόκκινες γραμμές που ξεθώριασαν πολύ γρήγορα και έπεσαν… άλλο τίποτα. Μην εκπλαγείτε εάν και σήμερα το βράδυ, γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές… Η ουσία όμως που κατά τα άλλα επικαλούνται και οι τρείς θα έχει και πάλι χαθεί. Διότι με αποσπασματικές και αυταρχικές κινήσεις… η χώρα δεν οδηγείται σε ήρεμα και απάνεμα νερά…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου