Βάσω Κυριαζή :Σήμερα αυτοί Αύριο εμείς…

βάσω-κυριαζή-σήμερα-αυτοί-αύριο-εμείς-726171

Bλέποντας δύο μέρες τώρα τον κόσμο στους δρόμους για το θέμα της ΕΡΤ αυτό που συνειδητοποίησα τελικά είναι ότι οι πολίτες ήθελαν μία «σπίθα», κάτι να τους θίξει το φιλότιμο για να βγούνε στο δρόμο.

Και ήρθε ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση βγήκε να ανακοινώσει το λουκέτο στην ΕΡΤ για να γεμίσει ο δρόμος πολίτες αγανακτισμένους που ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν τον τρόπο με τον οποίο, στη λογική του αποφασίζομεν και διατάσσωμεν, κατέβηκαν οι διακόπτες και έπεσε μαύρο… στις οθόνες μας.

Και μπορεί ο καθένας να έχει τις μικρότερες ή τις μεγαλύτερες ενστάσεις του για τον τρόπο που διοικήθηκε ή λειτούργησε η ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια, ασφαλώς όμως για αυτό δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, όταν εάν και τώρα κοιτάξει κανείς, αυτοί που έκαναν το «μεγάλο πάρτυ» ήταν οι εκάστοτε διοικήσεις με τους μεγαλοσυμβούλους που έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς αλλά στην πορεία ξεχνούσαν κάθε σχέδιο για αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτοί ωστόσο θα πρέπει να καταδειχτούν γιατί έχουν ονοματεπώνυμο, για να μην παίρνει η μπάλα όλους, στη λογική που έθιξε προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και χθες ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία ως το άντρο της κολάσεως και της διαφθοράς… που όπως υποστήριξαν έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια.

Προφανώς ξέχασαν τις δηλώσεις που έκαναν πριν μόλις ένα χρόνο, τότε που ήθελαν να «χαϊδέψουν» αυτιά γιατί έρχονταν στην εξουσία. Σήμερα αισθάνονται ότι επειδή κυβερνούν έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και ειδικά σε αυτό το λαό, στο όνομα του οποίου υποτίθεται ότι πολιτεύονται και κυβερνούν, όμως οι αποφάσεις του είναι εις βάρος του στο βωμό της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών που μας έχουν πλέον πνίξει.

Οπως και χθες έτσι και σήμερα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μία δημόσια τηλεόραση. Το δικαίωμα της εργασίας των 2.600 και πλέον εργαζομένων στην ΕΡΤ που εν μία νυκτί πετάχτηκαν στο δρόμο. Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ήρθε να αποκαλύψει το πιο αυταρχικό πρόσωπο μίας τρικομματικής Κυβέρνησης που θέλει να συνεχίσει να κυβερνά το λαό με νομοθετικές πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές. Κανείς δεν πρέπει να μπει στον πειρασμό του κοινωνικού αυτοματισμού. Σήμερα είναι οι συνάδελφοι της ΕΡΤ. Χθες ήταν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το Μετρό, τη Χαλυβουργία, την Κόντι, οι δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες και επιχειρήσεις της περιοχής μας. Αύριο θα είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ…. Ας ξυπνήσουμε και ας δούμε την αλήθεια ΚΑΤΑΜΑΤΑ. Μόνο όλοι μαζί εάν αντιδράσουμε, θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου