Πολίτες χωρίς ισονομία

πολίτες-χωρίς-ισονομία-766825

Η ζωή μας τραβάει πλέον μεγάλη ανηφόρα. Και όμως υπάρχουν και όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την ανηφόρα την περάσαμε… και έρχεται η ευθεία…

Και όμως οι πολίτες δεινοπαθούν. Τα φέρνουν πέρα. Έχουν ξεχάσει ακόμη και τα αυτονόητα. Έχουμε ήδη ξεχάσει τις εξόδους. Σταματήσαμε τα ψώνια, μειώσαμε τις επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ για τα απολύτως απαραίτητα και φυσικά έχουμε αρχίσει και παρκάρουμε τα αυτοκίνητα επ’ αόριστο αφού δεν είναι δυνατόν κάθε χιλιόμετρο να το πληρώνουμε χρυσάφι. Οι λογαριασμοί παραμένουν απλήρωτοι στα συρτάρια και οι διακανονισμοί αποτελούν καθημερινότητα για τους περισσότερους.

Και ενώ αυτή λίγο πολύ είναι η ζωή για τους περισσότερους έλληνες , υπάρχει και μία άλλη κατηγορία ελλήνων, αυτών που συνεχίζουν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Αυτοί που συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν, αυτοί για τους οποίους εν μία νυχτί περνούν διατάξεις στη Βουλή για να τους «ανακουφίσουν» και αυτοί που όσα και να χάσουν πάλι θα είναι έχοντες και κατέχοντες όχι φυσικά από σκληρή δουλειά αλλά γιατί ευνοούνται ακόμη από το σύστημα που προτιμά να «κουνά το δάχτυλο» στους ανήμπορους από το να τα βάζει με τους δυνατούς.

Και όσο κλείνουν τα μάτια οι κυβερνώντες σε αυτές τις εξώφθαλμες υποθέσεις, οι πιο «πλούσιοι» έλληνες θα θεωρούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι .

Τώρα πως εξηγείται να καταγράφεται η περιουσία των ελλήνων στο ποσό άνω των 323 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι άλλο θέμα που μάλλον θα πρέπει να το ψάξει εξονυχιστικά το Υπουργείο Οικονομικών. Αντί να κόβει και να ράβει… διαρκώς μέτρα και οριζόντιες περικοπές κατά το δοκούν καλό θα ήταν να ασχοληθεί επί της ουσίας με τη μεγάλη κοροϊδία που γίνεται εις βάρος των κρατικών εσόδων. Εδώ και τρία χρόνια ακούμε από τους ιθύνοντες του Υπουργείου διαβεβαίωναν ότι οι «φοροκλέπτες» θα αποκαλυφθούν. Προανήγγειλαν μάλιστα λίστες και σκληρές καμπάνες και όλοι περιμέναμε ότι τελικά θα βγει μία άκρη και οι πραγματικά έχοντες και κατέχοντες… θα πληρώσουν επιτέλους…

Τζάμπα… κόπος και μάταιες προσδοκίες…. Οι «έξυπνοι» αυτής της ζωής, συνέχισαν τον εμπαιγμό και έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι που και να θέλουν δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους. βγάζουν διαρκώς τα κάστανα από τη φωτιά.

Καμία αίσθηση δικαίου. Τα κορόιδα συνεχίζουν να πληρώνουν και οι έξυπνοι γίνονται πλουσιότεροι. Για αυτό και μιας και είναι περίοδος συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν δικαιούται πλέον να κλείνει τα μάτια στη συνεχιζόμενη κοροϊδία. «Δεν ήξερα δεν ενημερώθηκα» δεν υπάρχει πια ως δικαιολογία. Κατέχει όλα τα στοιχεία το Υπουργείο και μπορεί να λειτουργήσει αναλόγως. Εάν συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα τότε θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμη φορά ότι η κοινωνική δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και υπό την παρούσα κυβέρνηση είναι μία κατ’ επίφαση έννοια που ωστόσο δεν έχει χώρο… για εφαρμογή διότι τελικά επικρατεί η λογική του «κουκουλώματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου