Υπουργός εκτός τόπου και χρόνου

υπουργός-εκτός-τόπου-και-χρόνου-769044

Από αυτή εδώ τη στήλη έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε διάφορα ατοπήματα του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, φαίνεται όμως ότι ο συγκεκριμένος Υπουργός, έχει πλέον ξεφύγει τελείως.

Αντί να καθίσει σοβαρά και να ασχοληθεί με το θέμα της ανεργίας και να θεσπίσει δράσεις που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα, βγαίνει κάθε τρείς και λίγο σαν μαϊντανός και προκαλεί με τις δηλώσεις του, την άγνοια και την αλαζονεία που τον διακρίνει.

Επιχαίρει μάλιστα γιατί όπως υποστηρίζει η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί και δεν κάνει πλέον άλματα, όταν στο κάθε ελληνικό σπίτι, ελέω της πολιτικής που και αυτός σήμερα υλοποιεί, ένας στους δύο, είναι άνεργοι ή εν δυνάμει αφού και όσοι εργάζονται πλέον «μοιράζονται» μισούς μισθούς, μισά μεροκάματα.

Το να βγαίνει ο καθ’ ύλιν αρμόδιος υπουργός και να υποστηρίζει ότι η ανεργία τραβάει χειρόφρενο και σταθεροποιείται, επικαλούμενος διάφορα στοιχεία επίσημων υπηρεσιών και την ίδια ώρα οι στρατιές των ανέργων να πολλαπλασιάζονται και οι διεθνείς οργανισμοί να χτυπούν καμπανάκι προειδοποιώντας την Ελλάδα για κοινωνική έκρηξη είναι το άκρων άωτο της πολιτικής βλακείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από το Σεπτέμβριο του 2012, οπότε άρχισαν ουσιαστικά να εφαρμόζονται οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013, που υπάρχουν τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του ποσοστού ανεργίας συγκρατήθηκε μόλις στη 1 ποσοστιαία μονάδα (από 26% σε 27%). Μάλιστα ο ίδιος συνέκρινε την περίοδο από το 2010 έως και τα μέσα του 2012, κατά την οποία «η ανεργία αυξήθηκε περισσότερο από 15 ποσοστιαίες μονάδες για να υποστηρίξει τις απόψεις του…

Έφτασε στο σημείο να συγκρίνει μάλιστα ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων για να υποστηρίξει την αναστροφή του κλίματος, χωρίς όμως να τολμήσει να πει ότι οι προσλήψεις που γίνονται πλέον είναι για μισθούς 400 και 500 ευρώ για εργασία κανονικού 8ωρου και πολλές φορές χωρίς ασφάλιση, χωρίς επιδόματα.

«Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι η απατηλή και περιστασιακή έκφραση μιας ευνοϊκής συγκυρίας» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αλλά «το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειας, η οποία κατά κύριο λόγο βασίστηκε στις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού» και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μείωση του ύψους των αποζημιώσεων και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους «που αποτελούσαν εμπόδια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατά την εκτίμησή του και με τους νέους νόμους πλέον… άνοιξε ο δρόμος για τη δουλεία… συμπληρώνω εγώ και ας μην είμαι υπουργός

Εάν είναι να ευλογούν τα «γένια τους» οι υπουργοί παρουσιάζοντας το άσπρο-μαύρο και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είμαστε και τυχεροί δηλαδή που μειώθηκε το μισθολογικό κόστος και μειώθηκαν οι αποζημιώσεις μας σε περίπτωση απόλυσης, τι να πω… Μόνο μία ερώτηση έχω να κάνω… «Τι πίνει και δεν μας δίνει ο κ. Βρούτσης;»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου