Βάσω Κυριαζή : Και μετά τη νέα δόση τι;

βάσω-κυριαζή-και-μετά-τη-νέα-δόση-τι-778865

Όποια εφημερίδα να διαβάσει κανείς, σε όποια ιστοσελίδα και να σερφάρει, όποια ανάλυση και εάν ακούσει, γίνεται αντιληπτό αυτομάτως ότι ετοιμάζονται νέα μέτρα – φωτιά.

Tο είπε άλλωστε η Κομισιόν χθες, το υπονοούν ακόμη και οι κυβερνώντες όταν λένε… ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.

Αγνοούν ωστόσο ότι δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο να δώσουμε κάτι. Στα όρια τους έχουν φτάσει πλέον οι Έλληνες πολίτες, αφού δεν αντέχουν άλλο τα απανωτά «χαράτσια» της Κυβέρνησης. Μέσα σε τρία χρόνια, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα κ.α. τινάχτηκαν στον αέρα και μετά… βίας τώρα τα βγάζουν πέρα, ενώ το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, ανένδοτο συνεχίζει την φοροεπιδρομή με τις ρυθμίσεις που κάθε φορά αποφασίζει προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα. Όλα αυτά όμως, έχουν φέρει προ αδιεξόδου τους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δηλώνουν, πως δεν έχουν πια χρήματα για να πληρώσουν. Δεν έχουν και δεν πληρώνουν.

Και όσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιμένει ότι υπάρχει ακόμη αντοχή το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι δεν έχει καμία σύνδεση με την κοινωνία.

Είναι μακριά από τα προβλήματα του κόσμου και αναντίρρητα δέχεται μόνο τις εντολές της Τρόικας. Πώς περιμένει όμως να εισπράξει ακόμη περισσότερα χρήματα, όταν οι τσέπες μας έχουν αδειάσει; σχολιάζει ο κόσμος βλέποντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον δεν υπάρχει φώς στο τούνελ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στις περισσότερες Εφορίες εισπράττονται ελάχιστα χρήματα, παρά το γεγονός, ότι μόνο οι βεβαιωμένες παραβάσεις ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχουν οι πολίτες να πληρώνουν.

Την ίδια στιγμή οι άνεργοι αυξάνονται, τα μαγαζιά συνεχώς κλείνουν, οι καταθέσεις κάνουν «φτερά», η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη και το Υπουργείο Οικονομικών απεργάζεται νέα σχέδια για την οικονομική αφαίμαξή μας.

Έχουμε μπει όλοι στο στόχαστρο. Τα πάντα κινούνται σε μία λογιστική καθαρά τακτική. Πως θα αυξηθούν τα έσοδα. Χωρίς κανείς να υπολογίζει εάν υπάρχει πλέον δυνατότητα στον πολίτη να ανταποκριθεί και στα πιο βασικά.

Για αυτό και εάν μη τι άλλο αποτελεί θράσος η δημόσια παραδοχή όσων υποστηρίζουν «το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Μετά από τρία και πλέον χρόνια θυσιών, μετά από τόσα δεινά που έφερε αυτή η πολιτική, ανατρέποντας κυριολεκτικά τη ζωή μας… δεν μπορούμε να ακούμε πλέον επισημάνσεις. Και άντε την πήραμε και τη νέα διπλή δόση, και άντε και αποφύγαμε τη νέα αξιολόγηση, μήπως μπορεί κανείς να μας πει αυτό το καθημερινό μαρτύριο των στερήσεων και της ανέχειας πότε θα σταματήσει; Αδυνατώ να φανταστώ εάν και είμαι σίγουρη εκ των προτέρων ότι η καταιγίδα… δεν κόπασε ακόμη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου