Βάσω Κυριαζή : Διπλή ανάγνωση

βάσω-κυριαζή-διπλή-ανάγνωση-793845

Για μία ακόμη φορά ακούσαμε χθες από τα χείλη των τριών κυβερνητικών εταίρων κουβέντες παρηγοριάς, αισιόδοξες προβλέψεις και εκτιμήσεις ότι μετά και από αυτή την αξιολόγηση όλα θα πάνε καλά και ότι σταδιακά πλησιάζουμε την έξοδο από το τούνελ.

Δεν ξέρω πως εννοούν την έξοδο από την κρίση οι κυβερνώντες, ξέρω όμως τα αποτελέσματα που βιώνουμε τα 2/3 του ελληνικού λαού εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση.

Το βλέπεις καθημερινά όχι πλέον μόνο στο διπλανό σου αλλά και στο ίδιο σου το σπίτι. Το ακούς μέσα από τα λεγόμενα των συνταξιούχων, των εν ενεργεία εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα αλλά και των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Μόλις χθες σε συνέντευξη τύπου οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας κατήγγειλαν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο και ότι εκτός από την οικονομική εξόντωση τα μέτρα αυτά οδηγούν και στη βιολογική τους εξόντωση αφού στους περισσότερους υπάρχει εγγενής αδυναμία να πληρώσουν φάρμακα, να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους σε ΔΕΚΟ και να μπορούν να διαβιούν και σε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Αυτά αποτελούν δυστυχώς παρελθόν όχι μόνο για τους συνταξιούχους αλλά και για τους χιλιάδες έλληνες που αυτή την ώρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης μη γνωρίζοντας τι θα τους ξημερώσει την επόμενη μέρα.

Πρόκειται για αυτούς που δεν μπορούν να συμμεριστούν την αισιοδοξία – για να μην πω ενθουσιασμό- των κυβερνώντων που από χθες το μεσημέρι έχουν αποδυθεί σε ένα απίστευτο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι κατήγαγαν ακόμη μία περίτρανη νίκη στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Μόνο που στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης υπάρχουν 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, υπάρχει ακόμη το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ έστω και μειωμένο, υπάρχουν ακόμη φόροι, υπάρχουν ακόμη τσουχτερά πρόστιμα και δάνεια στο κόκκινο, μισθοί γαλέρας στον ιδιωτικό τομέα, απλήρωτοι εργαζόμενοι και 1,5 περίπου εκατομμύριο άνεργοι.

Και είναι εάν μη τι άλλο ατυχές να συνδέει κανείς τους ανέργους με τις απολύσεις στο δημόσιο και να προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι λέγοντας θα φύγουν οι «βολεμένοι» για να έρθουν νέα παιδιά που σήμερα είναι άνεργα. Με τέτοιες αντιλήψεις μπορεί να χρυσώσει το χάπι κανείς σε όσους αντιδρούν προσωρινά διότι αργά ή γρήγορα και αυτό το επιχείρημα θα αποδειχτεί ότι είναι φούσκα.

Διότι κανείς εργοδότης δεν κάνει προσλήψεις επειδή το Δημόσιο θα γίνει πιο ευέλικτο. Και αναφερόμαστε στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα διότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που χωλαίνει περισσότερο και εκτός από ευχολόγια επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα. Και επιπλέον όποιος διαβάσει πίσω… από τις γραμμές λίγο πιο προσεκτικά την ανακοίνωση της τρόικας πάλι θα συνειδητοποιήσει ότι οι δανειστές επικαλούμενοι την ανταγωνιστικότητα και πάλι κάνουν νύξη στους μισθούς… Μακάρι να διαψευστούν όσοι εκτιμούν ότι έχουμε μπροστά μας και νέες περικοπές οσονούπω…Για αυτό χρειάζεται πάντα μία δεύτερη ανάγνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου