Βάσω Κυριαζή : Ο καθημερινός εφιάλτης

βάσω-κυριαζή-ο-καθημερινός-εφιάλτης-796715

Ξυπνάς το πρωί και αντί για καλημέρα… αισθάνεσαι να σε διαπερνά ρίγος κάθε μέρα, σαν ένα είδους ηλεκτροσόκ, αφού από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ, βομβαρδιζόμαστε από θέματα που μας κάνουν περισσότερο μελαγχολικούς και καταθλιπτικούς.

Έρχονται χαράτσια, νέοι φόροι, πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα, αυξήσεις σε ΔΕΚΟ, απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών…

Από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν ακούμε τίποτα άλλο αλλά μόνο δυσάρεστες ειδήσεις που μας αφορούν κι κυρίως θίγουν όλο και περισσότερο το βιοτικό μας επίπεδο.

Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι μας έχουν κάνει «ανθρωπάκια» ζόμπι που απλά υπάρχουμε και τις περισσότερες φορές περιμένουμε τα μελλούμενα αδύναμοι να αντιδράσουμε ή ακόμη και να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Είμαστε όμηροι μίας κατάστασης από την οποία πολύ δύσκολα μπορούμε να ξεφύγουμε ειδικά όλοι όσοι έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και κάθε μέρα δίνουν τη μάχη προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτές. Και η «κάθε θηλιά» μετρά διπλή όταν ούτως ή άλλως τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί τόσο που ο καθένας και η καθεμία δίνουν κυριολεκτικά πλέον τη μάχη αποκλειστικά και μόνο για τον επιούσιο.

Και όσο δεν υπάρχει διέξοδο σε αυτή την κατάσταση τόσο θα βυθιζόμαστε στη μιζέρια και στην ανέχεια. Μεροδούλι- μεροφάι ίσα- ίσα να περνούν οι μέρες. Αυτή είναι η καθημερινότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων όσο και εάν ακούγεται υπερβολικό.

Και όμως φαίνεται ότι οι «υψηλά ιστάμενοι», η ηγεσία αυτού του τόπου, αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει.

Λένε στα λόγια ότι αντιλαμβάνονται τον άνεργο, τον φτωχό βιοπαλαιστή, τον επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο όμως αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη υποκρισία διότι οι πράξεις τους άλλα φανερώνουν.

Την απόλυτη και συνειδητή επιλογή τους να προχωρήσουν ακάθεκτοι εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους δανειστές με οποιοδήποτε κόστος. Δεν είναι ότι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις συνέπειες αυτής της καταστροφικής πολιτικής αλλά ότι τις γνωρίζουν αλλά έχουν επιλέξει το δρόμο που θα ακολουθήσουν. Και σε αυτή την πορεία αδιαφορούν εάν πίσω τους αφήνουν παντού συντρίμμια.

Το δείχνει η επιμονή τους σε αυτή τη στείρα, αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική που επιμένουν να πρεσβεύουν Και ας αυξάνονται από μέρα σε μέρα με δραματικό τρόπο οι άνεργοι στη χώρα, προμήνυμα της κοινωνικής έκρηξης που είναι προ των πυλών.

Και μπορεί να υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που να υποστηρίζουν ότι όσο γίνονται προσλήψεις μπορεί η κατάσταση να ανατραπεί όμως προφανώς δεν τολμούν να παραδεχτούν ότι όταν λέμε προσλήψεις εννοούμε προσλήψεις με αμοιβές 500 και 600 ευρώ , αποδοχές δηλαδή ψίχουλα.

Αυτός είναι εν πολλοίς ο εφιάλτης που βιώνουμε καθημερινά πλέον. Οι περισσότεροι από εμάς, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση κάθε φορά. Υπάρχει κανείς να ακούσει την αγωνία μας;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου