Βάσω Κυριαζή :Και εμείς βυθιζόμαστε…

βάσω-κυριαζή-και-εμείς-βυθιζόμαστε-713932

Iστορίες που κρύβουν μεγάλη πίκρα, ανέχεια και φτώχεια, αλιεύει κανείς καθημερινά στο διαδίκτυο στην Ελλάδα του μνημονίου. Άνθρωποι που υποδύονται τους άστεγους για να εξασφαλίσουν στα δημόσια θεραπευτήρια ένα πιάτο φαγητό και λίγη ζεστασιά.

Χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα, όπως το ότι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, και ζητούν να εισαχθούν.

Οι γιατροί τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουν αμέσως ότι δεν έχουν κάτι το σοβαρό, τουλάχιστον από θέμα υγείας, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, και πως είναι άποροι, είμαστε υποχρεωμένοι να τους εξετάζουν.

Και δεν είναι οι μόνοι, αφού ανθρώπους που ανήκουν στη νεογενιά των απόρων…. Βλέπει κανείς καθημερινά πλέον να ψάχνουν στους κάδους, να βρίσκονται έξω από τις εισόδους των σούπερ μάρκετ απλώνοντας το χέρι για μία μικρή έστω οικονομική βοήθεια. Και δεν πρόκειται για τους «γνωστούς άγνωστους» αλλά για ανθρώπους αξιοπρεπείς που εάν τους δώσεις ακόμη και ένα γάλα ή ένα κρουασάν το παίρνουν με μεγάλη ευχαρίστηση γεγονός που δείχνει ότι πράγματι πεινάνε και έχουν φτάσει στα όρια της πείνας.

Aκόμη και όσοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να κάνουν ψώνια στο σούπερ μάρκετ οι αγορές είναι πλέον πολύ περιορισμένες και σε τίποτα δεν θυμίζουν άλλες εποχές ούτε φυσικά συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες της κάθε οικογένειας. Με το σταγονόμετρο όλα και μόνο τις περισσότερες φορές το πρώτο 15θήμερο του μήνα, όσο υπάρχουν ακόμη χρήματα. Τις υπόλοιπες μέρες οι περισσότερες οικογένειες «δίνουν» μάχη για να στρωθεί το οικογενειακό τραπέζι, αφήνοντας πάντα άλλες υποχρεώσεις πιο πίσω, ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά.

Την ίδια ώρα η ΕΕ και το ΔΝΤ προωθούν μεθοδικά και αποτελεσματικά τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τους μισθούς των Ελλήνων, σχηματικά μιλώντας, γύρω στο πεντακοσάρικο και μέχρι επτακόσια ευρώ το πολύ, τις συντάξεις στα τρία – τέσσερα κατοστάρικα, να απολύσουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα ώστε μέσω αυτής της κατοχικής εξαθλίωσης να υποβιβαστεί η Ελλάδα -όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου- στην κατηγορία των φτηνών και εξαθλιωμένων χωρών.

Ζοφερές εποχές για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Η πορεία προς την άβυσσο δεν έχει πάτο, καθώς η αρπακτικότητα των δυναστών δεν έχει κορεσμό. Η λογική των επικυρίαρχων «βασιλεύει». Προανήγγειλαν ήδη ότι τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα μέτρα. Θα κόψουν και πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις . Όσο ο λαός δεν ξεσηκώνεται , δεν φοβούνται πλέον ακόμη και να προαναγγέλλουν τα νέα δεινά στα οποία θα υποβάλλουν τον ελληνικό λαό.

Εδώ έχουν το θράσος και μπροστά μας συνεχίζουν το θεατρινισμό τους οι κυβερνητικοί εταίροι με το χαράτσι της ΔΕΗ… Μέχρι χθες το απόγευμα Κουβέλης και Βενιζέλος το έπαιζαν επαναστάτες και μόλις βγήκαν από το Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ήταν ήδη πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτό και εάν είναι πολιτικό θράσος ολκής….Και εμείς βυθιζόμαστε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου