Βάσω Κυριαζή: Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών

βάσω-κυριαζή-δεν-είμαστε-άμοιροι-ευθυ-31676

Πριν από ένα μήνα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιχείρησε αφού ενημέρωσε όλα τα κόμματα να βάλει μία τάξη στον ενδυματολογικό τομέα της Βουλής βλέποντας ότι οι εκπρόσωποι του Εθνικού Κοινοβουλίου έχουν ξεφύγει εντελώς. Χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στο Κοινοβούλιο έφτασαν στο σημείο να εισέρχονται ορισμένοι ντυμένοι όπως πάνε για καφέ, με καπελάκι, γιαλάκι ηλίου και πέδιλο…

Μουρμούρες βέβαια υπήρξαν, αλλά όλοι κατάλαβαν ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει και χρειάζονταν συμμάζεμα.

Και καλώς έγινε η παρέμβαση. Αναρωτιέμαι ωστόσο ποιος θα είναι αυτός που θα συμμαζέψει όλο αυτό τον «περίγελο» των όσων βιώνει αυτή η Βουλή όσον αφορά στο πολιτικό επίπεδο και το διάλογο που διεξάγεται μέσα. Ειδικά όταν ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και ορισμένοι μεταφέρουν «το γήπεδο» στα έδρανα της Βουλής και με έναν εντελώς άκομψο και απαράδεκτο λεκτικό τρόπο νομίζουν ότι σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Η ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Αθήνα, με τίτλο «Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το επίπεδο πέφτει καθώς η ένταση αυξάνει» όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική εφημερίδα του ΕΘΝΟΥΣ δίνει μία γεύση από αυτή την εκτός ελέγχου κατάσταση που δεν τιμά ασφαλώς κανέναν κοινοβουλευτικό. Ούτε τους «πρωταγωνιστές» τέτοιων συμπεριφορών και λεκτικών υπερβολών, ούτε ασφαλώς αυτούς που τους ακούνε και δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες επί της ουσίας για να διασωθεί το κύρος του Κοινοβουλίου.

Και αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει μόνο με την ένταξη των προβλημάτων και την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και με το DNA ορισμένων κυρίως νεοεισερχομένων βουλευτών που εκλαμβάνουν την άσκηση πολιτικής με έναν τρόπο εντελώς ξεκομμένο από αυτό που θα έπρεπε να υπηρετεί η πολιτική και που νομίζουν ότι εάν φωνάξουν δυνατά, εάν πουλήσουν τσαμπουκά και εάν σηκώσουν το χέρι, θα δικαιωθούν… πολιτικά.

Είναι γνωστά τα επεισόδια στη Βουλή με «πρωταγωνιστή» τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, τη Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων που όρμησε εναντίον γυναίκας συναδέλφου της αλλά και εκφράσεις ανήκουστες που εκτοξεύονται κατά καιρούς σε επιτροπές και συνεδριάσεις, προσφέροντας πλούσιο υλικό στις θεατρικές επιθεωρήσεις και τις σατιρικές εκπομπές.

Γεγονότα που προκαλούν θλίψη και ταυτόχρονα προβληματισμό διότι καταγράφουν την ασέβεια με την οποία ορισμένοι συμπεριφέρονται αλλά δυστυχώς επειδή είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού στο Κοινοβούλιο, η συμπεριφορά και η στάση τους, τις περισσότερες φορές, ξεχνιέται ή ξεπερνιέται από την ίδια τη ροή των γεγονότων που είναι ασταμάτητη.

Όμως αυτή καθ’ αυτή η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά, διότι είναι ένα δείγμα και αυτό ξεπεσμού της πολιτικής, των αρχών και των αξιών που θα έπρεπε να διέπουν το πολιτικό σύστημα. Και σε αυτό δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών εμείς οι πολίτες, διότι εμείς ψηφίζουμε και εμείς θα έπρεπε τις επιλογές μας να τις κάνουμε με κριτήρια μόνο πολιτικά και με γνώμονα ποιος είναι ικανός να μας εκπροσωπήσει επάξια στο Κοινοβούλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου