Βάσω Κυριαζή: Oλα στο φως…

βάσω-κυριαζή-oλα-στο-φως-61057

Το κουβάρι με την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ άρχισε να ξετυλίγεται και αποκαλύφθηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δεν ξέρω εάν οι αποκαλύψεις θα σταματήσουν εδώ -έτσι τουλάχιστον φαίνεται- και εάν ως εκ τούτου το θέμα όσον αφορά στο παρασκήνιο που παίχτηκε θα κλείσει κάπου εδώ.

Σε κάθε περίπτωση είναι πράγματι οδυνηρή η αποκάλυψη, διότι αφενός δείχνει ότι η διαφθορά στο πολιτικό σύστημα είχε χτυπήσει «μεδούλι» και αφετέρου ότι ορισμένοι υπουργοί συνήθιζαν να βλέπουν τις καρέκλες τους ως το οφίτσιο για να μπορέσουν να καλύψουν συγγενείς και φίλους, εργαζόμενοι κυρίως για τους ημετέρους και όχι για το συμφέρον του λαού.

Η «πρωτοβουλία» ωστόσο του πρώην υπουργού Οικονομικών ξεπερνά και αυτή την νοοτροπία, αφού ο πρώην τσάρος της οικονομίας που με περισσή ευκολία μας έβαλε στο ΔΝΤ με ό,τι επακολούθησε, ουσιαστικά απέκρυψε και αλλοίωσε στοιχεία με σκοπό να παραπλανήσει το δημόσιο, προκειμένου να ωφεληθούν δικοί του άνθρωποι. Και στο πλέον κρίσιμο θέμα, όπως αναγορεύτηκε η λίστα Λαγκάρντ.

Την ώρα που τα ονόματα εκατοντάδων πολιτών βγαίνουν με περισσή ευκολία στη δημοσιότητα διότι οφείλουν στο Δημόσιο ή διότι έχουν βλάψει το Δημόσιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου θεώρησε σκόπιμο να αλλοιώσει στοιχεία για να αποκρύψει τις καταθέσεις συγγενικών του προσώπων στο εξωτερικό, που δεν έχει ακόμη αποδειχτεί εάν μάλιστα είχαν δηλωθεί ή όχι. Και είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατακεραύνωνε τους πάντες στη Βουλή για τις καταθέσεις του εξωτερικού, μιλούσε για την «οικονομική αιμορραγία» της χώρας και υπερθεμάτιζε σε μέτρα και πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για να σταματήσουν τα κακώς κείμενα.

Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί η Προανακριτική και να εκδοθούν πορίσματα ο «φερόμενος ως κατηγορούμενος πρώην Υπουργός» έχει το δικαίωμα να απολογηθεί τόσο στη Βουλή, όσο και πολύ περισσότερο στον ελληνικό λαό, πολύ ωστόσο αμφιβάλω εάν θα γίνει πλέον πιστευτός, ειδικά εάν πράγματι τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος του είναι αδιάσειστα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά και ο «μητρικός του χώρος», το ΠΑΣΟΚ, που σωστά έπραξε και τον διέγραψε, προκειμένου να μην επιφορτιστεί και τα «επιπλέον αμαρτήματά του».

Επειδή όμως με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου από μόνη της δεν μπορεί να κλείσει το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, άρον άρον -πράγμα που πολύ το φοβάμαι- καλό θα είναι να μάθουμε τι μέτρα θα ληφθούν και για τους υπόλοιπους που έσπευσαν να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό άρον άρον και εάν τις έχουν δηλώσει και φορολογηθεί γι’ αυτές, διότι διαφορετικά θα έχει γίνει μισή δουλειά. Και για να μην πω κουκούλωμα όπως όπως, προκειμένου όλα να «φορτωθούν» στον έναν. Μόνο που δεν ήταν ένας και τα ονόματα είναι τουλάχιστον 2.000 και πλέον. Όλα στο φως λοιπόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου