Πανηγυρίζουν… για να μην κλάψουν…

πανηγυρίζουν-για-να-μην-κλάψουν-71298
Δεν ξέρω αν εσείς αισθάνεστε από χθες όπως ο Αντώνης Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση, πάντως το «πανηγύρι» έχει στηθεί. Σε τηλεοπτικά πάνελ, δελτία ειδήσεων, ραδιοφωνικές εκπομπές… ακούς από χθες το απόγευμα τέτοιους διθυράμβους που νομίζεις ότι σωθήκαμε.

Ξεφύγαμε από τα μνημόνια, γλυτώσαμε από τους τοκογλύφους δανειστές μας, εξαλείφτηκε η ανεργία και επανήλθαν οι μισθοί και οι συντάξεις σε ανθρώπινα επίπεδα.

Και μακάρι να ήταν έτσι να το στήναμε και εμείς ένα πανηγύρι… μέρες που είναι για να ταιριάζει κιόλας με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων που ακόμη δεν το έχουμε νιώσει, γιατί τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν αφήνουν περιθώρια για να αισθανθεί κανείς το πνεύμα… των εορτών.

Και μπορεί κάθε θαύμα να κρατάει μόνο τρεις μέρες, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν ισχύει ούτε καν αυτό. Διότι χθες αργά το βράδυ, κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οπότε από σήμερα πάλι στα ίδια. Στα νέα χαράτσια, στους νέους φόρους που έρχονται να εξανεμίσουν ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα των πολιτών. Όσων δηλαδή έχουν ακόμη να πληρώσουν, διότι οι περισσότεροι πλέον, θέλοντας και μη, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις, πόσο μάλλον να αντιμετωπίσουν και τη νέα δυσβάσταχτη φορολογία που τιμωρεί όποιον έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, όποιον αποφάσισε να κάνει οικογένεια και παιδιά, όποιον τελοσπάντων, αποφάσισε να χτίσει μία ανθρώπινη ζωή.

Επειδή όμως πλέον η κοροϊδία έχει και τα όριά της και επειδή κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη νοημοσύνη μας, οι περισσότεροι δεν μπορούν να συμμεριστούν τη χαρά που νιώθουν οι κυβερνώντες, διότι πολύ απλά ξέρουν.

Ξέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα ελλείμματα του Προϋπολογισμού και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς προμηθευτές και ιδιώτες θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού των 49,2 δισ. τα οποία θα εισπράξει η Ελλάδα από τους δανειστές μας.
Και έχουμε και λέμε: Από τα 34,4 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευθούν εντός των προσεχών ημερών θα δοθούν, τα 16 δισ. ευρώ στις τράπεζες για την πρώτη δόση της ανακεφαλαιοποίησης, τα 11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά των ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ, τα 7 δισ. για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών. Επίσης από το σύνολο των 14,8 δισ. που θα δοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα 7,2 δισ. στις τράπεζες για τη δεύτερη δόση της ανακεφαλαιοποίησης, τα 2 δισ. τον Ιανουάριο για την κάλυψη πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών, τα 2,8 δισ. το Φεβρουάριο για την κάλυψη πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών. Όσο για τα 2,8 δισ. το Μάρτιο αυτά θα «πάνε» για την κάλυψη πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών. Μετά τα παραπάνω εάν βρείτε έναν Έλληνα να πανηγυρίζει, να μου τον δείξετε και εμένα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου