Βάσω Κυριαζή: Τα παιδιά… και τα αποπαίδια…

βάσω-κυριαζή-τα-παιδιά-και-τα-αποπαί-72139

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από τότε που ο πρωθυπουργός δεσμευόταν από το βήμα της Βουλής ότι θα καταργηθούν τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής και θα ενταχθούν και αυτοί στο μισθολόγιο με τις περικοπές που έχουν υποστεί και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Και όμως χθες μόλις ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι της Βουλής όταν προχωρούν σε κινητοποιήσεις και μόλις έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε σύσσωμη η ΔΑΚΕ Βουλής (άκουσον- άκουσον) η κυβέρνηση υπαναχώρησε και πήρε πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Και σε αυτό βέβαια ομονόησαν λίγο πολύ τα περισσότερα κόμματα γιατί ουσιαστικά επρόκειτο για δικά τους παιδιά.

Για τα παιδιά που οι ίδιοι βόλεψαν χωρίς καμία διαδικασία από το παράθυρο και τα οποία διεκδικούν να παραμείνουν πατρίκιοι όταν όλος ο υπόλοιπος λαός χειμάζεται.

Θέλουν να μην υποστούν άλλες περικοπές και να συνεχίσουν να χρυσοπληρώνονται υπερωρίες… που ο νοσηλευτής του Νοσοκομείου δεν έχει φανταστεί ποτέ στη ζωή του… γιατί όπως λένε η Βουλή έχει το αυτοδιοίκητο… άρα αφού νομοθετεί για πάρτη της κάνει κουμάντο για τα δικά της…

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες και ορισμένες ομαδικές παραιτήσεις κομματικών μανδαρίνων και ολόκληρη κυβέρνηση έκανε πίσω…
Όταν βέβαια αντέδρασε σύσσωμος ο λαός και όλες οι κοινωνικές τάξεις για τα μέτρα που επέβαλε δεν έλυσε μύτη, κανείς δεν ασχολήθηκε, όπως βέβαια δεν ασχολείται και τώρα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα αφαιρέσει… ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημά μας.

Εξέδωσαν μία ανακοίνωση, απείλησαν, εκβίασαν και πέρασε το δικό τους. Ήξεραν βέβαια τι έκαναν και ότι η απειλή τους θα πιάσει… αφού μία μερίδα υπαλλήλων της Βουλής, 500 σύμφωνα με μια πληροφορία προχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτόβουλη διαγραφή τους από τη ΔΑΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, όπου δεν θα επιστρέψουν -όπως δηλώνουν- αν δεν τους βεβαιώσει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να τους πειράξει τις αποδοχές τους. Τελεσίγραφο… στο οποίο φαίνεται ότι «μάσησε» ακόμη και ίδιος ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο που τώρα σπεύδει να υποβαθμίσει το όλο θέμα.

Επειδή όμως οι καιροί ου μενετοί, το θέμα δεν πρόκειται να μείνει έτσι και αυτό διότι δεν είναι δυνατόν εν καιρώ κρίσης να επικαλούνται οι υπάλληλοι το αυτοδιοίκητο και να επιβάλλουν τα θέλω και τις διεκδικήσεις τους.

Και επειδή αρκετοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να περικόψει ούτε ένα ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής χωρίς την υπογραφή του προέδρου του Σώματος, που -μόνον αυτός- έχει τέτοιο δικαίωμα, ας το κάνει ο κ. Μεϊμαράκης… που κατά τα άλλα κάθε φορά βγαίνει και προαναγγέλλει μειώσεις και περικοπές και όλοι μέσα στο Κοινοβούλιο τελικά τη «βγάζουν» ζάχαρη εις βάρος του υπόλοιπου λαού. Μετά και από αυτό τώρα κατάλαβα ότι κάποιοι είναι παιδιά… και κάποιοι λογίζονται αποπαίδια. Και στη δεύτερη κατηγορία ανήκουμε όλοι οι υπόλοιποι πλην υπαλλήλων της Βουλής και Εθνοπατέρων…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου