Βάσω Κυριαζή: Εσχες… ναι, πόθεν όμως;

βάσω-κυριαζή-εσχες-ναι-πόθεν-όμως-72866

Kάθε φορά που δημοσιοποιούνται τα πόθεν έσχες των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών κάνω την ίδια ακριβώς σκέψη… Υπάρχει περίπτωση ειδικά όσοι… βάσει των περιουσιακών τους στοιχείων είναι «κροίσοι» να νιώσουν τον πόνο του κοσμάκη που έχει να παλέψει με «θεούς και δαίμονες» εξαιτίας των μέτρων που οι περισσότεροι από αυτούς ψήφισαν;

Τα πόθεν έσχες λοιπόν των 508 πολιτικών προσώπων αναρτήθηκαν και θα παραμείνουν για ένα μήνα περίπου αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής. Με μια γρήγορη ματιά, όπως ομονοούν όλοι, διαπιστώνει κανείς ότι αρκετοί από αυτούς θα χρειαστεί να βάλουν αρκετά βαθιά στην τσέπη, αφού θα κληθούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος όχι για ένα και δύο ακίνητα αλλά για δεκάδες, παρακαλώ.

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Άννα Νταλάρα, η οποία φαίνεται να έχει στην κατοχή της 59 ακίνητα, ενώ ακολουθούν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Έλενα Ράπτη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κώστας Αϊβαλιώτης, ο Νίκος Δένδιας και πολλοί άλλοι.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς τα περισσότερα ακίνητα διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος 27 παρακαλώ, ενώ ακολουθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 14 ακίνητα και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς με 13. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος διαθέτει 10 ακίνητα, πέντε από τα οποία ανήκουν στη σύζυγό του. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του οκτώ ακίνητα, από τα οποία τα δύο ανήκουν στον ίδιο και τα υπόλοιπα στη σύζυγό του.

Και βέβαια η όλη διαδικασία παραμένει ένα θέατρο του παραλόγου, καθώς εκτός από το έσχες… δεν αναφέρεται ποτέ το πόθεν…

Και όπως πολύ σωστά επεσήμανε χθες ο πρώην Υπουργός Δημ. Κρεμαστινός, η Βουλή ανακοινώνει τα Πόθεν Έσχες, τα ΜΜΕ φωτογραφίζουν τους βουλευτές που δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα, χωρίς βεβαίως να αναφέρουν αν αποκτήθηκαν και πόσα από την πολιτική και έτσι επιτυγχάνεται ο πλήρης αποπροσανατολισμός του κόσμου από εκείνα που πρέπει να δει και να ακούσει.

Ο κ. Κρεμαστινός μάλιστα παραδέχεται ότι κανείς δεν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες εισοδήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει και έτσι αν υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού ή έχουν αποκτήσει μέσω off shores ακίνητα ή ο,τιδήποτε άλλο, αυτά δεν τα αναφέρει κανένας στο Πόθεν Έσχες του. Γι’ αυτό και είναι «θέατρο» η όλη διαδικασία, ειδικά όταν έρχονται νέα μέτρα με το φορολογικό και ειδικά όταν οι πολίτες… δεν έχουν πλέον ούτε τα ως προς το ζην.
Γι’ αυτό και η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των βουλευτών σήμερα, με τον τρόπο που γίνεται, αποτελεί προπέτασμα καπνού και όσο ακόμη δεν αλλάζει ο νόμος αυτός οι πολίτες θα παραμένουν με την καχυποψία… ότι η διαδικασία είναι «στημένη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου