Βάσω Κυριαζή: Ανώμαλη προσγείωση από ΥΠΟΙΚ

βάσω-κυριαζή-ανώμαλη-προσγείωση-από-υ-85319
«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία που εξασφάλισε με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός.

Επανέλαβε ότι η εκταμίευση της α’ δόσης θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου και αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο ίδιος και έσπευσε επίσης να τονίσει ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» και αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές κινήσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί. Δηλαδή τα μέτρα ύψους 14,5 δισ. με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο Δημόσιο, με τις περικοπές στις παροχές των ΑΜΕΑ, με τις δραστικές ουσίες αντί φαρμάκων στους ασφαλισμένους, με τα 25 ευρώ στα Νοσοκομεία και το 1 ευρώ ανά συνταγή, με το 1,2 εκατομμύρια ανέργους και τόσα άλλα που δεν θυμάμαι τώρα αλλά υπενθυμίζουν οι δανειστές που λένε ότι η συμφωνία θα τρέξει όπως πρέπει όταν εφαρμοστούν κατά γράμμα και οι 72 δεσμεύσεις μέσα στο νέο επώδυνο πακέτο των μέτρων.

Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Στουρνάρας έσπευσε να τους προσγειώσει όλους. Επειδή ξέρει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω μεσούσης της κρίσης και με την κοινωνία στα κάγκελα…

Όσο γι’ αυτούς που επιμένουν ακόμη να πανηγυρίζουν καλό θα είναι να διαβάσουν και λίγο τις πίσω γραμμές αφενός και αφετέρου να ρίξουν μία ματιά και στο διεθνή Τύπο που εντρυφεί πάνω στην απόφαση και παρουσιάζει γκρίζες και μαύρες ζώνες… για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες.

Όπως όταν τονίζει ότι για άλλη μια φορά οι δανειστές και η τρικομματική κυβέρνηση έλαβαν αποφάσεις για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα, με γνώμονα όχι την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά την πολιτική τους επιβίωση οι «εγχώριοι» και τα συμφέροντά τους οι δανειστές.

Με πλήρη επίγνωση ότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις επίσημες παραδοχές και ότι ο στόχος μείωσης του χρέους έτσι όπως τίθεται είναι ανέφικτος, όπως υποστηρίζουν μεγάλοι οικονομολόγοι, μετέθεσαν τη λήψη αναγκαίων αποφάσεων στο απώτερο μέλλον και μετακύλησαν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στους πολίτες, αφού ο ελληνικός λαός θα πληρώσει και πάλι τα σπασμένα, όπως και στα δύο προηγούμενα μνημόνια αλλά και στα νέα που θα έρθουν.

Γι’ αυτό και σκοπίμως αποκρύπτουν όσοι κομπάζουν τώρα για την διαπραγμάτευση που έκαναν και για το αποτέλεσμά της, ότι οσονούπω θα έρθει και νέα δοκιμασία για τον ελληνικό λαό και δεν εννοώ βέβαια τα επώδυνα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον επόμενο μήνα, αλλά για αυτά που σχεδιάζονται από τώρα και θα μας τα πλασάρουν αργότερα, ξεχνώντας φυσικά τις δεσμεύσεις που τώρα ψελλίζουν ότι ήταν η τελευταία φορά που ψηφίστηκαν περικοπές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου