Βάσω Κυριαζή: Οι προνομιούχοι… της Βουλής

βάσω-κυριαζή-οι-προνομιούχοι-της-βο-104813

Ηταν και παραμένουν προνομιούχοι οι υπάλληλοι της Βουλής και εάν μη τι άλλο προκαλεί η στάση τους και η απόφασή τους να απεργήσουν… διεκδικώντας προνόμια που άλλες τάξεις εργαζομένων δεν μπορούν πλέον καν να διανοηθούν, αφού αγωνίζονται να διατηρήσουν τους μισθούς τους από την κατρακύλα στα 800 και 900 ευρώ.

Μπορεί βέβαια οι μισθοί τους να έχουν περικοπεί αρκετά, αυτό όμως δεν λέει τίποτα σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας.

Τους εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα που έχουν δει μειώσεις 35% τα τελευταία 3 χρόνια και θα δουν και άλλες, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δέχονται αδιαμαρτύρητα και χωρίς παζάρια αυτά που τους προσφέρει ο εργοδότης τους, τους συνταξιούχους που δεν δικαιούνται διπλάσιο εφάπαξ, όπως εκείνοι.

Και επειδή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, επειδή οι περισσότεροι είχαν μπάρμπα στην κορώνη και κατοχύρωσαν τις θέσεις τους, οφείλουν να αποδεχτούν τις μειώσεις και η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην τροπολογία που προανήγγειλε, ώστε να σταματήσει πλέον αυτή η κοινωνική αδικία, άλλοι να έχουν καταντήσει πληβείοι και πένητες και άλλοι να παραμένουν πατρίκιοι…
Και δεν είναι δικαιολογία ότι δουλεύουν περίεργες ώρες και χωρίς ωράριο, διότι το ίδιο κάνει και ο εργάτης, ο νοσηλευτής, ο ταξιτζής, ο εργάτης στην Καθαριότητα, η καθαρίστρια, ο χαλυβουργός και ο μεταλλεργάτης και βλέπουν μεροκάματο με το κιάλι πλέον.
Οι υπάλληλοι της Βουλής σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 1.282. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Newsit απ’ όπου αντλήσαμε και εμείς τα στοιχεία, έπαιρναν 16! μισθούς. Αυτό κόπηκε στον προϋπολογισμό του 2011 και το κέρδος ήταν σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ.
Όμως όπως αποκαλύπτεται οι μισθοί αυτοί λαμβάνονται κανονικά, απλά πλέον ονομάζονται "κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου" με το ποσό να αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής σαν υπερωρίες.
Οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται διπλό εφάπαξ. Δηλαδή, εάν ένας υπάλληλος έχει υπηρετήσει 30 χρόνια, τότε θα πάρει 60 μισθούς, δηλαδή κατά μέσο όρο γύρω στα 200.000 ευρώ, ενώ επίσης παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Παράλληλα έχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο, αλλά έχουν και το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Επίσης το ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής εισπράττει όλα τα ενοίκια από ό,τι μισθώνεται μέσα στο κτήριο της Βουλής, το κυλικείο της Βουλής , το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής. Και έχουν το θράσος να απεργούν. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας… όμως όλα επιτρέπονται. Ακόμη και για τους υπαλλήλους της Βουλής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου