Βάσω Κυριαζή: Ο καθείς στο μετερίζι του….

βάσω-κυριαζή-ο-καθείς-στο-μετερίζι-του-108714

Η σημερινή μέρα μπορεί να αποδειχτεί ιστορική, αλλά ενδεχομένως να είναι και η αποφράδα μέρα για τη χώρα. Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα ξεκινήσει αργά το βράδυ στη Βουλή για την ψήφιση ή την απόρριψη του νέου πακέτου των επώδυνων μέτρων που συνιστά το τρίτο μνημόνιο.

Ο καθένας από τους 300 βουλευτές σήμερα θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, με τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν και ακολούθως με το κόμμα του και με τη γραμμή που έχει χαράξει.
Και το λέω αυτό διότι τελικά έχει περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα η ελευθερία λόγου και επιλογής που πρέπει να έχει ο βουλευτής αφενός για να μπορεί να εκφραστεί και να ψηφίσει ελεύθερα και αφετέρου για να μπορεί δια της ψήφου του να εκφράσει τη λαϊκή απαίτηση.

Και επειδή τις τελευταίες μέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Και αυτοί που υποστηρίζουν ότι με αυτά τα επώδυνα μέτρα θα σωθεί η χώρα και ο λαός αλλά και αυτοί που αντί να αναλάβουν ευθέως την ευθύνη τους απέναντι σε αυτό που πιστεύουν επιλέγουν, όπως η ΔΗΜΑΡ, το παρών… νομίζοντας ότι θα ξεγελάσουν τον κόσμο.

Αναπτύσσουν μάλιστα και τη θεωρία ότι το παρών είναι ουσιαστικά αρνητική ψήφος… για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στον κόσμο τους και στους ψηφοφόρους, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουν και στην κυβέρνηση χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην τριτοκομματική διακυβέρνηση.

Αυτό που ωστόσο σίγουρα θα κληθούν να απαντήσουν στη ΔΗΜΑΡ πολύ σύντομα είναι πώς είναι δυνατόν από τη μία να ψηφίζουν παρών στα μέτρα και από την άλλη την Κυριακή να υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα μέσα από το 2013 μέχρι το 2016.

Η απόλυτη κοροϊδία, όπως απόλυτος εμπαιγμός είναι και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν συνειδητά ΝΑΙ ότι διάβασαν και τις 240 σελίδες του τρίτου μνημονίου σε μία μέρα και όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψηφίζουν με γνώμονα… τη γραμμή του κόμματος. Όλοι «Χρυσοχοΐδηδες» είναι και να δείτε που θα αποδειχτεί αργότερα, όταν και αυτοί σαν τον πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης -που παρεμπιπτόντως μυαλό δεν έβαλε και πάλι εμφανίζεται τιμητής των μέτρων- θα ομολογήσουν ότι δεν το διάβασαν… για να εξιλεωθούν έστω εκ των υστέρων από τους πολίτες.
Αυτό ωστόσο στην παρούσα φάση είναι αδύνατο να το πετύχουν, αφενός διότι πλέον οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και αφετέρου διότι και ο πιο ανυποψίαστος έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι το νέο πακέτο είναι καταστροφικό. Και εάν η σημερινή μέρα είναι η κρισιμότερη των τελευταίων χρόνων, η αυριανή που θα ξημερώσει εκτός από διαφορετική θα είναι επίσης ιστορική. Γιατί ο καθένας θα έχει διαλέξει το μετερίζι του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου