Βάσω Κυριαζή: Πολιτικές εμπλοκές

βάσω-κυριαζή-πολιτικές-εμπλοκές-129133

Σε πολιτικές εμπλοκές παρέπεμπαν χθες το βράδυ όλες οι πολιτικές αναλύσεις, οι οποίες απειλούν να τινάξουν τη συμφωνία με την τρόικα στον αέρα.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το βάρος ανήκει στη ΔΗΜΑΡ γιατί επιμένει στις απόψεις της και επειδή απερρίφθη η ιδέα της ξεχωριστής ψήφισης των εργασιακών.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετέδιδαν αργά το απόγευμα χθες ότι η συμφωνία με την τρόικα, στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις των εργασιακών, θα έλθει στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο. Και αυτό γιατί το ΠαΣοΚ δεν δέχεται το «σπάσιμο» και άρα η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο και να απέχει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.
«Όλα ή τίποτα» έγραφε χθες το βράδυ το BHMA-ON LINE ότι είναι το μήνυμα και το δίλημμα, τόσο για τον κ. Κουβέλη, όσο και για τις ηγεσίες και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι το θρίλερ παραμένει σε ένταση μάλιστα όσο η συμφωνία δεν κλείνει και ο χρόνος ξοδεύεται.
Αυτό ωστόσο που προκαλεί την μεγαλύτερη έκπληξη είναι ο κυνισμός με τον οποίο κυβερνητικός παράγοντας παρασκηνιακά αποκάλυψε γιατί επιμένει τόσο πολύ η τρόικα στα εργασιακά και ειδικά στις αποζημιώσεις. Θέλει, όπως υποστηρίζεται, να προστατεύσει τα στελέχη των τραπεζών, διότι θα βάλουν περίπου 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και προφανώς δεν θέλουν να πληρώσουν χρυσές αποζημιώσεις στα στελέχη και στους διευθυντές που θα απολυθούν ή θα αποχωρήσουν.
Εάν πράγματι ισχύει αυτό, είμαστε όντως για κλάματα και η κυβερνώντες ειδικότερα που κατά τα άλλα θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται κιόλας. Ειδικά αφού επιτρέπουν στην τρόικα για τις αποζημιώσεις μερικών εκατοντάδων τραπεζικών στελεχών να επιμένει να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα, αφαιρώντας κεκτημένα δικαιώματα και στέλνοντας εργαζόμενους δεκαετιών με κατοχυρωμένα δικαιώματα στον Καιάδα.
Και αυτή είναι η μία όψη του νέου παραλογισμού που βιώνουμε από χθες, διότι η άλλη όψη του παραλογισμού έχει να κάνει με την στάση και τη συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών που είτε απευθύνεται στον ελληνικό λαό είτε στους συγκυβερνώντες διατηρεί μία αυταρχική συμπεριφορά που τον εκθέτει εξίσου βέβαια με αυτούς που τον επέλεξαν και συνεχίζουν να τον διατηρούν στην ίδια θέση.
Τους εκθέτει τόσο για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να εκβιάσει για να ψηφιστούν τα μέτρα, ένας άνθρωπος που είναι εξωκοινοβουλευτικός, κουνώντας το δάχτυλο σε εκλεγμένους πολιτικούς αρχηγούς, βουλευτές και πολιτικά κόμματα όσο και με τα ψέματα που λέει για να εκμαιεύσει την πολιτική συμφωνία που θέλει για να κλείσει το πακέτο με την τρόικα.
Και δεν μιλάμε για απλό ψέμα, αλλά για το ζήτημα που αφορά στην επιμήκυνση που ισχυρίστηκε ότι συμφωνήθηκε για δύο χρόνια για να έρθει έπειτα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών να τον διαψεύσουν, προσθέτοντας ακόμη έναν πονοκέφαλο στην συγκυβέρνηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου