Βάσω Κυριαζή: Κανείς δεν τρώει κουτόχορτο

βάσω-κυριαζή-κανείς-δεν-τρώει-κουτόχο-155389

Στη λογική ότι είναι μονόδρομος η ψήφιση και η εφαρμογή του νέου επώδυνου πακέτου των μέτρων έχουν πλέον εισχωρήσει με αμυδρές ενστάσεις ως προς την τελική συμφωνία και οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι. Τόσο η Ν.Δ, όσο και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με επιμέρους ενστάσεις οι δύο τελευταίοι, επιμένουν ότι αποτελεί μονόδρομο για τον ελληνικό λαό η ψήφιση των μέτρων και φυσικά η επιχειρηματολογία είναι η γνωστή. Αυτή που αναπτύχθηκε και για τα δύο προηγούμενα μνημόνια που μας έφεραν εδώ. Ότι δηλαδή θα χρεοκοπήσει η χώρα, δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και ότι θα μας πετάξουν από το ευρώ. Και χρησιμοποιώντας αυτή την επιχειρηματολογία οι τρείς εταίροι είναι έτοιμοι να συνυπογράψουν… το νέο πακέτο, εάν και όπως παραδέχονται γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι περιλαμβάνει απάνθρωπα μέτρα που θα προκαλέσουν νέους κλυδωνισμούς στην ελληνική κοινωνία.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ που χθες βρέθηκε στο Βόλο ήταν σαφής και κατηγορηματικός ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του στην ψηφοφορία της Βουλής αλλά και ως προς την επιχειρηματολογία για την απόφαση να ψηφιστούν τα μέτρα. Ναι μεν, αλλά… Μία επιχειρηματολογία που είναι ακριβώς ίδια και απαράλλαχτη με αυτή που επικαλούνταν το ΠΑΣΟΚ τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησής του για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το μνημόνιο θα μας βγάλει από την κρίση και μετέπειτα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε μέχρι σήμερα. Μία ήταν η δόση των 10, μετά των 20 και τώρα των 31,5 δισ. ευρώ.

Έτσι και τότε θα σώζονταν η χώρα, οι μισθοί και οι συντάξεις θα εξασφαλίζονταν και το «αντίδωρο» ήταν και πάλι η ανάπτυξη. Όπως και τώρα… «Πρέπει να περάσουμε τον σκόπελο της επόμενης δόσης…, να πάρουμε τα μέτρα και μετά θα θέσουμε τα ζητήματα της ανάπτυξης και της εφαρμογής του Σχεδίου Εθνικής ανασυγκρότησης που περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία των τριών» τόνισε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο κ. Γεωργάτος. Ό,τι δηλαδή μέχρι πριν από λίγο καιρό τόνιζε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος και παλαιότερα ο κ. Παπανδρέου.

Κάθε φορά ανασύρεται ο μπαμπούλας της χρεοκοπίας και εσχάτως της Αργεντινής προσφάτως για να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και να πειστούν τελικά ότι άλλη λύση δεν υπάρχει. Προφανώς και δεν περίμενε κανείς από ένα κόμμα που θέλει να χαρακτηρίζεται «Κυβερνώσα Αριστερά» να επιχειρηματολογεί δια μονοδρόμων για να δικαιολογήσει την απόφασή του να «συνυπογράψει» ένα νέο επώδυνο πακέτο μέτρων ακόμη όταν ειδικά θέλει να λέει ότι αναγνωρίζει ότι θα υπάρχουν δυσμενείς συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Και μπορεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες μέρες αρέσκονται να παίζουν με τη ΝΔ το παιχνίδι με τη γάτα και το ποντίκι, νομίζοντας ότι έτσι το πολιτικό κόστος θα είναι μικρότερο, οι πολίτες όμως δεν τρώνε κουτόχορτο. Ειδικά επειδή είναι αυτοί που και πάλι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου