Βάσω Κυριαζή: Η Μέρκελ έφυγε τα μέτρα έρχονται…

βάσω-κυριαζή-η-μέρκελ-έφυγε-τα-μέτρα-έρ-158293
Η Μέρκελ… έφυγε τα μέτρα έρχονται… θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σίριαλ που θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες με φόντο την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου. Ανακουφισμένοι φαντάζομαι οι κυβερνώντες και οι συν αυτώ… που δεν αμαυρώθηκε η επίσκεψη της Μέρκελ… από σήμερα μπορούν να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα προς το «σφαγιασμό» των εργατικών κατακτήσεων, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Διότι εάν κατάλαβα καλά εκτός από την ευχή… να παραμείνουμε στο ευρώ, η ισχυρά κυρία της Ευρώπης δεν κόμισε τίποτα άλλο στις αποσκευές της. Μας έβαλε και χέρι… γιατί έχουν καιρό να πληρωθούν οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες… έδωσε και τις οδηγίες της για το πώς μπορούν να γίνουν επενδύσεις και έφυγε σίγουρη ότι «οι υπήκοοί» της θα εφαρμόσουν κατά γράμμα ό,τι τους είπε.
Από ευχολόγια βέβαια όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε χορτάσει, κρίθηκε όμως -όπως φαίνεται- απαραίτητο να ακούσουμε τις ευχές και από την «πονόψυχη» κατά τα άλλα Άνγκελα για να πειστούμε ως ελληνικός λαός ότι είναι μονόδρομος ο «βούρδουλας» που μας ετοιμάζουν.
Για αυτό και οι τρεις εταίροι της συγκυβέρνησης με τις ανακοινώσεις τους χθες μιλούν για πολύ σημαντική επίσκεψη, για πολλά θετικά οφέλη και άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες, που επειδή έχει φοβηθεί το μάτι μας, όποτε τις ακούμε πλέον μαζευόμαστε γιατί ξέρουμε… τι μας περιμένει.
Αυτό που ωστόσο περισσότερο από όλο μου έκανε εντύπωση χθες είναι ότι
στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς ακόμη να έχουν επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς ειπώθηκε, θεωρούν ως γεγονός τεράστιας σημασίας ότι η κυρία Μέρκελ, όπως και γενικά οι Ευρωπαίοι εταίροι, αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
Επισημαίνουν επίσης και οι εκτός Ελλάδας αναγνωρίζουν ότι η χώρα έχει καλύψει μεγάλο μέρος του δρόμου, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς για να καλυφθεί. Και αυτό για να υλοποιηθεί, αναφέρουν, καθιστά απαραίτητη μια ολοκληρωμένη συμφωνία, για την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία πρέπει να αποτελέσει τη βάση. Ποια βάση και προς ποια κατεύθυνση δεν έχω καταλάβει ακόμη, διότι μέχρι στιγμής αυτό που φαίνεται ως βάση είναι το νέο κούρεμα των μισθών και των συντάξεων, το πετσόκομμα των επιδομάτων, η νέα άδικη και αυξημένη φορολογία και η πλήρης αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν και στα πιο βασικά.
Και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μπορεί να νιώθει κανείς ανακουφισμένος από όσα είπε η Μέρκελ, εάν σκεφτεί ότι οι νεόπτωχοι στην Ελλάδα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, οι άνεργοι επίσης και η νέα έκθεση του ΔΝΤ επαναφέρει την ανάγκη για νέο κούρεμα, άρα νέες θυσίες και νέα βάρη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Γιατί όμως να τους νοιάξει μήπως αυτοί θα τα επωμιστούν; Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν χτύπησε τη δική τους πόρτα.. οπότε δικαίως… ονειροβατούν…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου