Βάσω Κυριαζή: Το ξέφραγο… αμπέλι

βάσω-κυριαζή-το-ξέφραγο-αμπέλι-160863

Το είπε και το έκανε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Δημοσιοποίησε χθες μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και μεγάλα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα που επειδή έχουν μπάρμπα στην κορώνη, γλύτωσαν χιλιάδες ευρώ από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ ή δεν πλήρωσαν καθόλου.

Και επειδή φυσικά τα στοιχεία είναι φωτιά… στο πλαίσιο της ελεύθερης ενημέρωσης τα μεγαλοκάναλα που τη βγάζουν τζάμπα… ούτε καν αναφέρθηκαν στο θέμα. Αντ’ αυτού εξαπέλυσαν μάλιστα επίθεση στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο γιατί τους κάρφωσε και έβγαλε στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Έχει γίνει πλέον ο φόβος και ο τρόμος ένας Φωτόπουλος, αφού σύμφωνα με τους κυβερνώντες αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, διότι θέλει να κάνει την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι». Επειδή δηλαδή βρίσκεται μπροστά στους αγώνες και επειδή το λέει η ψυχούλα του και επειδή τολμά να τα βάζει με τα μεγαλοσυμφέροντα και να αποκαλύπτει τις λαδιές τους έγινε ξαφνικά «εχθρός του λαού».

Και δεν είναι εχθροί του λαού όσοι… κάνουν τέτοιου είδους ρουσφέτια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και την ίδια ώρα απαιτούν από τον απλό κοσμάκη, το λαουτζίκο να πληρώσει στην ώρα του το χαράτσι για να μην του κόψουν το ρεύμα. Εάν όμως είσαι Μπάμπης Βωβός… όχι μόνο μπορείς να γλυτώσεις το χαράτσι, μπορείς να κοροϊδέψεις την Εφορία, μπορείς να ελαχιστοποιήσεις το εμβαδόν των ακινήτων που κατέχεις… και να τη βγάζεις καθαρή. Με το «αζημίωτο» φυσικά, αφού κερδίζεις την εύνοιά του τουλάχιστον .

Εάν δε είσαι μεγαλοκαναλάρχης και μεγαλοεκδότης… μπορείς επίσης να αποκρύπτεις στοιχεία και να μην πληρώνεις χαράτσι. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αντάλλαγμα και μάλιστα με περισσότερο «βάρος». Αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη, παρουσιάζεις το άσπρο μαύρο, τρομοκρατείς το λαό και βέβαια περνάς γενεές δεκατέσσερις τους συνδικαλιστές για να μην κουνηθούν ξανά… Ακόμη και την τηλεοπτική εικόνα… οι αθεόφοβοι σπεύδουν να αλλοιώσουν προκειμένου να βασίσουν σε αληθοφανή επιχειρήματα το ρεπορτάζ… τους για να σπιλώσουν όποιον «κουνιέται» ενάντια στα συμφέροντά τους.

Στη ΓΑΔΑ προχθές το βράδυ… εκτός τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε και κλιμάκιο του ΚΚΕ, επειδή όμως έπρεπε να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ… τα μεγαλοκάναλα σε πλήρη συνεννόηση συμπεριέλαβαν και αυτούς μαζί με το Φωτόπουλο στους «εχθρούς του λαού».
Και επειδή το «παιχνίδι» που παίζεται είναι χοντρό, πάω στοίχημα ότι τις επόμενες μέρες και μέχρι να κλείσει η συμφωνία για το πακέτο, το κλίμα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με στόχο να «τσαλακωθεί» το φρόνημα των πολιτών που βγαίνουν στους δρόμους αλλά και οι αγώνες των συνδικάτων. Δεν είναι τυχαία… η απόφαση για απαγόρευση συγκεντρώσεων… που εκδόθηκε από ορισμένους «κουτόφραγκους» παραμονή συλλαλητηρίων και γενικευμένων κινητοποιήσεων με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ. Δεν σκέφτηκαν καν ότι μία τέτοια εξοργιστική απόφαση ακόμη και τους πιο ρεαλιστές τους οδηγεί να προσχωρήσουν στη γραμμή «Φωτόπουλου». Για τον απλούστατο λόγο διότι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ Μπάμπης Βωβός…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου