Βάσω Κυριαζή: Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα

βάσω-κυριαζή-χρειάζεται-πολιτική-γεν-168407

Τελικά μία λίστα τους έχει κάνει μαλλιά – κουβάρια. Μέσα στην Κυβέρνηση, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, μεταξύ νυν και πρώην υπουργών Οικονομικών και μεταξύ νυν και πρώην Γραμματέων του ΣΔΟΕ τις τελευταίες μέρες γίνεται χαμός.

Ο καθένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο και οι δικαιολογίες που προβάλλουν είναι αστείες, εξίσου όμως και επικίνδυνες διότι δείχνουν την νοοτροπία των ανθρώπων που κατά τα άλλα μας κυβερνούν ή διοικούν σοβαρές υπηρεσίες.

Ο εμπαιγμός δε είναι απίστευτος, αφού και τώρα δεν πρόκειται να βρεθεί καμία άκρη ούτε πρόκειται ποτέ να μάθουμε την πραγματική αλήθεια. Αυτός που ωστόσο χθες έχασε κυριολεκτικά την μπάλα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, πρόεδρος σήμερα του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στον οποίο γύρισε μπούμερανγκ… η «πρωτοβουλία» να αποστείλει αρμοδίως τη χαμένη λίστα.

Οι δικαιολογίες που προέβαλε στο Μέγκα ήταν πραγματικά για γέλια. Υποτιμούσε τόσο τη νοημοσύνη των συνομιλητών του, όσο και των τηλεθεατών… με τα «κάτι είδα, κάτι άκουσα… αλλά τι να σας πω… εγώ δεν ξέρω τίποτα…». Όταν μάλιστα άρχισε να κάνει τις γνωστές υποδείξεις… και να κουνάει το δάχτυλο προς όποιον αμφισβητεί τα λεγόμενά του, ήταν πράγματι «όλα τα λεφτά». Όχι της περιβόητης λίστας… αλλά τρόπος του λέγειν…

Μετά αναρωτιούνται οι πολιτικοί γιατί ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη και γιατί το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται διαρκώς, όταν κάνουν ό,τι μπορούν για να το «πετύχουν» αυτό μία με το «κρυφτούλι» της λίστας και μία με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες που προβάλλουν για να υποστηρίξουν την ανικανότητά τους το ελάχιστο, διότι ο καθένας θα μπορούσε κάλλιστα να τους κατηγορήσει ότι συνειδητά επέλεξαν να κρύψουν τη λίστα για να μην δημοσιοποιηθεί κανένα όνομα και να μη μάθουμε ποτέ ποιοι είναι τελικά ο φοροκλέφτες αυτής της χώρας .

Με τέτοιες τακτικές ας μην απορούν όσοι συμμετέχουν στο πολιτικό γίγνεσθαι και ασκούν εξουσία γιατί μεγαλώνει διαρκώς η απόσταση τους με το λαό. Όσο θα πολλαπλασιάζονται τέτοια φαινόμενα και όσο η κρίση αξιών και αρχών θα συνεχίζεται τόσο θα διευρύνεται και το χάσμα μεταξύ λαού και πολιτικών. Διότι πλέον και ο πιο καλόπιστος πολίτης βλέπει ότι πίσω από κάθε κίνηση ή πίσω από κάθε ολιγωρία υποκρύπτεται μία πολιτική σκοπιμότητα.

Ειδικά όταν αυτές εκδηλώνονται ενώ ο λαός χειμάζεται και ενώ ετοιμάζεται νέα επίθεση εναντίον των λαϊκών στρωμάτων και ενώ εκατοντάδες φοροφυγάδες γλεντούν και πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Επαγγελματιών που πλέον βλέπουν τους τζίρους τους να κατρακυλούν , μισθωτών που δεν έχουν πλέον χρήματα να πληρώσουν τα χαράτσια, συνταξιούχων που από τα 7.000 που παίρνουν ετησίως φόρο.

Για αυτό και απαιτείται άμεση απόδοση των πολιτικών αλλά και των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν όπως επίσης να ξεκαθαριστούν όλες οι υποθέσεις μεγαλοφοροφυγάδων και όσοι πλούτισαν εις βάρος του λαού να πληρώσουν επιτέλους. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα. Ιδού η Ρόδος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου