Βάσω Κυριαζή: Και όμως… δεν πήρε το μάθημά της…

βάσω-κυριαζή-και-όμως-δεν-πήρε-το-μάθ-283036

Εχοντας ακούσει τα εξ‘ αμάξης η Κριστίν Λαγκάρντ για τα όσα υποτιμητικά για την Ελλάδα χθες υποχρεώθηκε να τα μαζέψει… το κακό όμως έχει γίνει, υπό την έννοια ότι για μία ακόμη φορά οι Έλληνες βλέπουν πως τους αντιμετωπίζουν και την άποψη που έχουν για εμάς… οι δανειστές μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις, απολογήθηκε για τα σχόλια που έκανε για την Ελλάδα, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian αλλά και για τον αντίκτυπο που είχαν στη γενικότερη εικόνα του διεθνούς οργανισμού.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι “πήρε ένα μάθημα” από το λάθος της και επανέλαβε ότι “αντιλαμβάνεται και σέβεται απολύτως τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες”.

Όπως και να έχει η στάση της κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη καθώς δεν κράτησε καν τα προσχήματα εκφράζοντας με τον πιο απαίσιο τρόπο την άποψη που έχει για τους πολίτες. Αυτούς τους πολίτες που με την πολιτική της και τις αποφάσεις της εν πολλοίς και η ίδια μέσω του ΔΝΤ καταδυναστεύει.

Η ακριβοπληρωμένη Γαλλίδα που ποτέ της φαντάζομαι δεν έχει βιώσει φτώχεια και εξαθλίωση, που ποτέ δεν έχει νιώσει στερήσεις και ανέχεια, που ποτέ δεν είδε το μισθό της να κόβεται αντιθέτως καθορίζει κάθε φορά πόσα θα λαμβάνει διότι κάνει το κουμάντο, βγαίνει και από πάνω κάνοντας υποδείξεις και παροτρύνοντας «τους Έλληνες γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους» και σπεύδει να μας ενημερώσει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνοια για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σωστή εκπαίδευση στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια.

Οι δηλώσεις της βέβαια από τους περισσότερους πολιτικούς στην Ελλάδα στηλιτεύθηκαν, φαντάζομαι στο πλαίσιο της αναγκαιότητας που τους υπαγορεύει η προεκλογική περίοδος διότι σε διαφορετική περίπτωση επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω ότι θα μπορούσαν να σηκώσουν πολύ κεφάλι… στην Κυρία του ΔΝΤ όσοι αποτελούν τους συνομιλητές της εδώ και δύο χρόνια…

Το θέμα είναι πως δεν θα μας προκύψει ξανά καμία κυρία Λαγκάρντ να μιλά τόσο υποτιμητικά για τους Έλληνες και την Ελλάδα και πως επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν εγχώριοι και ξένοι αξιωματούχοι ότι τελικά το ότι είμαστε οικονομικά αδύναμοι δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε να ξεπουλάμε την αξιοπρέπειά μας. Την εθνική αξιοπρέπεια μπορεί κάποιοι να την παζαρεύουν. Ας μας επιτρέψουν τουλάχιστον την προσωπική να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου