ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κριτική στη δημοτική αρχή Σκοπέλου 

κριτική-στη-δημοτική-αρχή-σκοπέλου-891686

Κριτική στη δημοτική αρχή Σκοπέλου ότι δεν είχε την απαιτούμενη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία «Ariel» που άφησε πίσω της προβλήματα στο νησί, ασκεί η αντιπολίτευση.

Όπως είναι γνωστό στη Σκόπελο το πέρασμα της «Αriel» προκάλεσε καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, αλλά και σε σχολικά διδακτήρια που «έμπασαν» νερά, λόγω εισροής υδάτων.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης αποφάσισε να μη λειτουργήσουν για μία ημέρα τα σχολεία.

Σημειώνεται πως το νησί χτυπήθηκε από κακοκαιρία διαρκείας, καθώς έβρεχε ασταμάτητα επί 72 ώρες. Οι συνεχείς βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα με τα νερά να μπαίνουν ακόμα και στα σπίτια των κατοίκων.

Από την πλευρά της η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, κάνει λόγο μαθητές και καθηγητές που είναι στο ίδιο έργο – θρίλερ θεατές και ότι «για ακόμη μία φορά αποκαλύφθηκε η γύμνια της πολιτικής της δημοτικής αρχής.

«Ηταν σε γνώση της δημοτικής αρχής τα σοβαρά προβλήματα μόνωσης των σχολικών κτιρίων που διαμόρφωσαν επικίνδυνες συνθήκες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εξοπλισμό, αφού «μπάζουν» επί χρόνια με μια νεροποντή από παράθυρα και σκεπές μετατρέποντας σε «λίμνες» τις αίθουσες και «νεροτσουλήθρες» τις σκάλες, όπως τονίσαμε και παλιότερα αλλά και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έλαβε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ είχε παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της θητείας της, διαφημίζοντας «μερεμέτια» σε συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς και προμοτάροντας ιλουστρασιόν φυλλάδια «πράσινης ανάπτυξης» την ώρα που οι καυστήρες θα λειτουργούν με «κόφτες»» αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου