ΤΟΠΙΚΑ

«Φύλλο και φτερό» η Κιβωτός στον Βόλο τον περασμένο Σεπτέμβριο

φύλλο-και-φτερό-η-κιβωτός-στον-βόλο-τ-865488

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις, που συνδέονται με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τη λειτουργία της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου στον Βόλο.

Οπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να ενημερώθηκε μέσω επιστολής από τον Συνήγορο του Πολίτη ότι «κάτι δεν πάει καλά» στη δομή του Βόλου.

Μολονότι ο επικεφαλής της ΜΚΟ π. Αντώνιος Παπανικολάου στις δύο δημόσιες τοποθετήσεις που έχει κάνει μετά το «τσουνάμι» αποκαλύψεων επισήμανε ότι δεν γνώριζε τίποτα, οι πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε πως η επιστολή εστάλη στη ΜΚΟ στις 19 Σεπτεμβρίου, παραθέτοντας σωρεία ζητημάτων, που καταγράφηκαν στον έλεγχο που διενεργήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη στον Βόλο, αλλά και σε δύο δομές στον Κολωνό και τον Πειραιά, όμως απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Τα όσα όμως καταγράφονται στην επιστολή αποτελούν πλέον στοιχεία των δύο προκαταρκτικών που γίνονται στον Βόλο για τη δομή.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων ζητήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με την επανασύνδεση των παιδιών με τους γονείς τους, την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγησή τους, καθώς και στις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Οι καταγγελίες Χλίτσιου οδήγησαν τον Συνήγορο στον Βόλο

Στέλεχος από τον Συνήγορο του Πολίτη έφτασε στον Βόλο, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο Χρόνης Χλίτσιος τον περασμένο Αύγουστο για τον ξυλοδαρμό τριών ανηλίκων. Σε γνώση του Συνηγόρου του Πολίτη ήταν επίσης η επιστολή που απέστειλαν όλοι οι εργαζόμενοι της δομής του Βόλου στις 12 Αυγούστου στη ΜΚΟ, χτυπώντας «καμπανάκι» μετά τις καταγγελίες που τους έκαναν οι ίδιοι οι ανήλικοι ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από στέλεχος της δομής που έφτασε από την πρωτεύουσα στον Βόλο για να κάνει ανακρίσεις… στον απόηχο διάρρηξης που σημειώθηκε παλαιότερα στο σπίτι της Κιβωτού.

Οι εργαζόμενοι, θορυβημένοι τότε από όσα πληροφορήθηκαν από τα παιδιά, ζητούσαν άμεση παρέμβαση της διοίκησης, διότι «στη δομή επικρατεί τρομερή αναστάτωση τόσο στα ίδια τα παιδιά ,όσο και στο προσωπικό» και άφησαν αιχμές για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο «ανακριτής» που εστάλη από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι «κλειδί» στην όλη υπόθεση θεωρείται η κατάθεση του 19χρονου που παλαιότερα έμενε στη δομή του Βόλου και τώρα έχει επιστρέψει στην πόλη ως ιδιώτης, ο οποίος είναι εκείνος που έχει αποκαλύψει στις αρχές την ασέλγεια σε βάρος του από υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής, βάζοντας στο κάδρο τον π. Αντώνιο Παπανικολάου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας

Σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που αφορούν στην Κιβωτό του Κόσμου αναφέρει: «Τα ζητήματα που εγείρονται μετά τις καταγγελίες για εγκληματικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση με ταχύτητα και αυξημένη ευαισθησία, σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον στη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη δικαστική έρευνα σε εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και -εφόσον διαπιστωθούν οι εγκληματικές πράξεις που καταγγέλλονται- οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι καταγγελίες έχουν μεταφερθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας και η Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στους εισαγγελικούς λειτουργούς. Και δεύτερον, στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου, με στόχο να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου