Βάσω Κυριαζή: Δεν πρόκειται να πλήξουμε…

βάσω-κυριαζή-δεν-πρόκειται-να-πλήξουμ-290856

Σήμερα γάμος… γίνεται σε ωραίο περιβόλι… όπου βλέπε κεντροδεξιά πολυκατοικία. Βέβαια χθες στο Ίδρυμα Κακογιάννη δεν έριξαν και βεγγαλικά, διότι μη νομίζετε… γάμος εξ’ ανάγκης είναι και κανείς από τους «συμβίους» δεν ξέρει εάν θα πετύχει ή όχι το προξενιό.

Σε αυτή πάντως την προεκλογική περίοδο πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε, διότι θα δούμε και θα ακούσουμε τα πιο απίθανα πράγματα. Όλα στο «βωμό» της τελικής ευθείας με απώτερο βέβαια στόχο να προσελκύουν τους ψηφοφόρους. Να πείσουν άλλους να διορθώσουν την ψήφο τους, άλλους να σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν και άλλους να τους διατηρήσουν «ζεστούς» μέχρι την κάλπη.

Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, δύο ορκισμένοι εχθροί σε προσωπικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, έδωσαν τα χέρια και άφησαν πίσω… τα παλιά μήπως και βρεθούν σε καινούργια κυβερνητικά λημέρια αυτή τη φορά.

Οι Θανάσης Πλεύρης και Γιώργος Ανατολάκης βλέποντας το ΛΑΟΣ να καταρρέει κούνησαν μαντίλι στον πάλαι πότε πολιτικό τους μέντορα Γιώργο Καρατζαφέρη και έπιασαν πόστο σε μαγαζί γωνία όπως η Ν.Δ., θέλοντας να δοκιμάσουν την τύχη τους από άλλο πεδίο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει όπως ανακοίνωσε πρωτοβουλίες και με ένα πλαίσιο έξι προτάσεων ξεκινά πρώτα από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, αλλά απευθύνεται και στο εγχώριο εκλογικό σώμα για να πείσει ότι πράγματι έχει κατανοήσει την ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και επαναπροσδιορισμό των πολιτικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι προειδοποιεί και πάλι τη Μέρκελ αλλά και τον Σαμαρά, έχοντας όμως το νου του και στον Στρατούλη και τα άλλα παιδιά που δεν χάνουν ευκαιρία να πετάνε και μία νέα ιδέα… όσον αφορά στα οικονομικά, κάνοντας έξω φρενών τον κ. Δραγασάκη που ως οικονομολόγος μπορεί και στέκεται πολύ καλά απέναντι στους «πολιτικούς αντιπάλους».

Χθες από τους τηλεοπτικούς μ

ας δέκτες παρήλασαν επίσης ο συμπατριώτης Θανάσης Τζίμερος που μαζί με το Στ. Μάνο επίσης αποφάσισαν να έρθουν «εις γάμου κοινωνία» μόνο που άρχισαν ήδη να μαλώνουν για τον «πρωτοπόρο» Γρηγόρη Βαλλιανάτο, αλλά και ο Ν. Μιχαλολιάκος που επέκρινε τη Μέρκελ και έκανε αναφορές μέχρι τον Στάλιν…

Αυτή που παραμένει σταθερή τελικά, βρέξει – χιονίσει είναι η Αλέκα Παπαρήγα… που σταράτα ζήτησε να «γράψουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε» και βγήκε από την υποχρέωση.

Και να σκεφτεί κανείς ότι απομένει ακόμη περίπου ένας μήνας μέχρι την κάλπη. Δεν ξέρω εάν θα έρθουν τα πάνω – κάτω στις δημοσκοπήσεις ή στο μέτρημα των ψήφων, είμαι πάντως σίγουρη ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται να πλήξουμε. Όπως ότι δεν πρόκειται να γίνουμε σοφότεροι εάν τα περισσότερα κόμματα συνεχίσουν να «διασταυρώνουν» τα ξίφη μεταξύ τους και δεν παρουσιάσει το καθένα για λογαριασμό του το δικό του πρόγραμμα. Εκτός και εάν τελικά συμφέρει σε όλους να πάμε στο παραβάν με μισές αλήθειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου