ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα στην επέκταση του ΧΥΤΑ Σκοπέλου

προτεραιότητα-στην-επέκταση-του-χυτα-887909

Αναμένεται η έγκριση της μελέτης για να δημοπρατηθεί το έργο

Στην κατασκευή νέου κυττάρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων προσανατολίζεται η δημοτική αρχή Σκοπέλου. Η μελέτη είναι έτοιμη και αναμένεται η έγκρισή της και στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου.

Ο προϋπολογισμός αγγίζει το 1.410.000 ευρώ. Η σύμβαση του Δήμου με την Περιφέρεια υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Το έργο αφορά στην επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. με την κατασκευή και λειτουργία νέου κυττάρου, με την επέκταση της λεκάνης του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Α., η οποία καταλαμβάνει έκταση 10 στρεμμάτων.

Σε δεύτερη φάση θα γίνει ο προγραμματισμός για την ανακύκλωση που δεν γίνεται μέχρι σήμερα, καθώς αναμένεται η ένταξη για χρηματοδότηση του πράσινου σημείου στο περιφερειακό πρόγραμμα επενδύσεων με ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ, για να προχωρήσουν και οι διαδικασίες δημοπράτησης. Το όλο έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Επιπλέον αναμένεται η έγκριση δημιουργίας μονάδας βιολογικών αποβλήτων, από τη στιγμή που θα επικαιροποιηθεί και ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων μετά τις τελευταίες αλλαγές στον εθνικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου