ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση πνευμονιών, λόγω κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο

αύξηση-πνευμονιών-λόγω-κορονοϊού-στο-871119

Εντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αφενός αυξάνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα τα κρούσματα, αφετέρου η κλινική εικόνα των ασθενών, που φτάνουν στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία, είναι επιβαρυμένη.

«Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες αρκετά περιστατικά με ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από covid και παρουσιάζουν συμπτώματα πνευμονίας. Είναι ανησυχητικό. Επιβεβαιώνεται πως οι νέες μεταλλάξεις είναι σοβαρές και δεν χρειάζεται χαλάρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών covid.

Στο Αχιλλοπούλειο την τρέχουσα χρονική περίοδο νοσηλεύονται 12 ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων λαμβάνουν ενισχυτικά οξυγόνο, προκειμένου να μην προκληθούν στον οργανισμό τους επιπλέον επιπλοκές.

«Οι καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει και διαφοροποιούνται. Οσο θα κλεινόμαστε μέσα στα σπίτια, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος της υπερματαδοτικότητας και της διασποράς. Από τη στιγμή που αποδεδειγμένα κολλούν κορονοϊό πλέον όλοι, εμβολιασμένοι και μη, είναι περιττό να επαναλαμβάνουμε διαρκώς την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και του εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Οσο ο κορονοϊός παραμένει ζωντανός, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε προσεκτικοί», προέτρεψε ο ίδιος.

Πάντως οι δύο νέες υποπαραλλαγές της Ομικρον 4 και 5 του κορονοϊού είναι εκείνες, που πλήττουν ξανά τους πνεύμονες και όχι το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, όπως η αρχική παραλλαγή της Ομικρον.

«Για να είναι αποτελεσματικό ένα μέτρο, θα πρέπει ο κόσμος να έχει πειστεί για τη χρησιμότητά του» προσέθεσε ο κ. Μάνδρος, σχολιάζοντας δηκτικά το γεγονός ότι ακόμη και στους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει αυξημένος συγχρωτισμός, η μάσκα πλέον έχει ξεχαστεί, γεγονός που, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να προβληματίσει, αν συνεχιστεί η αύξηση των μολύνσεων.

Αύξηση κρουσμάτων και την τρέχουσα εβδομάδα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφεται στη Μαγνησία αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στη Μαγνησία τα νέα κρούσματα covid είναι 976, εκ των οποίων τα 21 στις Β. Σποράδες.

Συγκεκριμένα, στη χερσαία Μαγνησία καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς 955 νέα κρούσματα και αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγραφής της τάξης του 7,91%. Στη νησιωτική Μαγνησία εντοπίστηκαν 21 νέα κρούσματα, με την αύξηση να είναι 61,54%.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου