ΤΟΠΙΚΑ

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ο ηλικιωμένος που έπεσε στο πηγάδι

από-του-χάρου-τα-δόντια-γλίτωσε-ο-ηλικι-875187

Την τύχη του μακαρίζουν ένας 81χρονος Βολιώτης και η οικογένειά του, που λαχτάρησαν χθες το πρωί, όταν ο ηλικιωμένος έπεσε σε πηγάδι βάθους δέκα μέτρων και εγκλωβίστηκε. Σώθηκε κυριολεκτικά από του Χάρου τα δόντια, διότι το πηγάδι που έπεσε έχει νερό.

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση. Επιπροσθέτως γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, η οποία έστησε μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον 81χρονο, με ελαφρά τραύματα. Μεγαλύτερος ήταν ο φόβος που είχε νιώσει, παρά τα σημάδια που έφερε στο σώμα του μετά την πτώση.

Το πηγάδι και η σάπια σκάλα

Η περιπέτεια για τον 81χρονο ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν μετέβη στην οδό Λαρίσης, σε μπαξέ, απέναντι από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχει ένα κυκλικό πηγάδι ή αλλιώς στέρνα βάθους δέκα μέτρων με νερό. Το πηγάδι ήταν καλυμμένο με ξύλα. Ο ηλικιωμένος μετακίνησε τα ξύλα, πήρα μία σκάλα και ήθελε να κατεβεί στο πηγάδι για να βάλει μπροστά μία αντλία.

Δεν παρατήρησε όμως ότι η σκάλα που χρησιμοποίησε ήταν σάπια. Με το που έκανε ορισμένα βήματα η σκάλα υποχώρησε και ο ηλικιωμένος από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στον πάτο του πηγαδιού. Αρχισε να φωνάζει για βοήθεια, αλλά κανείς δεν τον άκουγε. Δεν είχαν περάσει παρά λίγα λεπτά, όταν για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε ένας γείτονας, ο οποίος μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβη, έσπευσε να ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση στις 09.55 το πρωί. Συνολικά 11 πυροσβέστες με επικεφαλής τους διοικητές Π.Υ. Μαγνησίας πύραρχο Γιώργο Βλόντζο και Π.Υ. Βόλου αντιπύραρχο Νίκο Ιερεμία έσπευσαν στο σημείο, έχοντας μαζί τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία για περιπτώσεις απεγκλωβισμών από πηγάδια κ.λπ.

Με ανακούφιση οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος ήταν καλά στην υγεία του. Στήθηκε ο διασωστικός τρίποδας για ανάσυρση ατόμων από πηγάδια, ενώ παράλληλα ένας πυροσβέστης κατέβηκε στο πηγάδι, έδεσε με ασφάλεια τον 81χρονο και έγινε η ανάσυρση με σχοινιά.

Η επιχείρηση, που στήθηκε για τη διάσωση του ηλικιωμένου, διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 81χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, είναι καλά στην υγεία του, αλλά παρέμεινε για προληπτικούς καθαρά λόγους για νοσηλεία.

Τη χθεσινή του περιπέτεια σίγουρα ο ηλικιωμένος θα τη θυμάται για πολύ καιρό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου