ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσπά η μητέρα του εξαφανισμένου Γιώργου Καραμιχαηλίδη – «Πότε θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;»

ξεσπά-η-μητέρα-του-εξαφανισμένου-γιώρ-876480

Παράταση στην αγωνία και το δράμα, που βιώνει μία μάνα και πιο συγκεκριμένα η Ματούλα Κοτρώτσιου από τις 30 Αυγούστου του 2016, όποτε χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού της, Γιώργου Καραμιχαηλίδη από τον όρμο Βότση της Αλοννήσου, σήμανε η χθεσινή αναβολή της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει χθες, όμως δεν έγινε. Ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων ψαράδων δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Το ίδιο είχε κάνει και τον περασμένο Ιούνιο. Είχε επικαλεστεί ότι παθαίνει κρίσεις πανικού και ότι δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Χθες ο συνήγορός του προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Αμφισβήτησε το κατηγορητήριο. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έκρηξη της μητέρας του 30χρονου, που επί έξι χρόνια περιμένει απαντήσεις για το παιδί της.

Στο ακροατήριο τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του ίδιου κατηγορούμενου ζήτησε να μην παρίσταται ως πολιτική αγωγή η μητέρα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη. «Δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει θάνατος, άρα δεν πρέπει να υπάρχει παράσταση πολιτικής αγωγής», ανέφερε, με τη Ματούλα Κοτρώτσιου να ξεσπάει σε λυγμούς, αποκαμωμένη από τον πόνο που «τρυπά» τα σωθικά της. «Ποιος θα μου πει τι έγινε με το παιδί μου; Πότε θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι επιτέλους; Τόσα χρόνια περιμένω απαντήσεις…» αναρωτήθηκε κλαίγοντας απευθυνόμενη προς τους δικαστές, κάνοντας έκκληση να μην αναβάλουν τη δίκη.

Το αίτημα του συνηγόρου απορρίφτηκε από το δικαστήριο. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν παρών στη δίκη, ενώ απουσίασαν αρκετοί μάρτυρες και από τις δύο πλευρές, γεγονός που τελικά οδήγησε στην αναβολή της εκδίκασης.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο αλιέων

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου είναι δύο ψαράδες του νησιού, που κατηγορούνται ότι τον εξέθεσαν σε θανατηφόρο κίνδυνο.

Οι δύο αλιείς παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το 2020, καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι πριν την εξαφάνισή του, ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, κάτοικος Βελγίου, που είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με τη φίλη του, διαπληκτίστηκε μαζί τους, όταν επιχείρησε να λύσει μια ψαρόβαρκα, στο αλιευτικό καταφύγιο, στον όρμο Βότση, για να βγει στα ανοιχτά και έγινε αντιληπτός.

Σύμφωνα με το βούλευμα, εκείνοι δεν τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα τους έδινε 400 ευρώ για τον σκοπό αυτό και όχι μόνο τον έριξαν στη θάλασσα, αλλά ο ένας εξ αυτών, για να τον εμποδίσει να ξανανέβει στη βάρκα, τον κλότσησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τραυματισμένος να χαθεί, στην προσπάθειά του να κολυμπήσει προς την έξοδο του λιμανιού, στον όρμο Βότση.

Οι δύο αλιείες αρνούνται εξαρχής τις κατηγορίες. Μετά τη νέα αναβολή το Εφετείο Λάρισας θα ενημερώσει σχετικώς τους διάδικους για τη νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, που ανεβαίνει στο ακροατήριο Κακουργιοδικείου.

Ο 30χρονος Θεσσαλονικιός από τις 30 Αυγούστου 2016 δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Στις αλλεπάλληλες έρευνες του Λιμενικού βρέθηκαν μόνο τα ρούχα του και το κινητό του τηλέφωνο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου