ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία ο νέος οργανισμός λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου: Κόπηκαν νευραλγικά τμήματα

ψυχρολουσία-ο-νέος-οργανισμός-λειτου-882819

Ψυχρολουσία για το Νοσοκομείο Βόλου συνιστά η τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς, εκτός από την ένταξη του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, «κόπηκαν» όλα τα υπόλοιπα νευραλγικά τμήματα, τα οποία είχαν προταθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, προκειμένου να πειστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να στηρίξει τη δημιουργία νέων τμημάτων στον οργανισμό λειτουργίας,η τροποποίηση, που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη (υπογράφηκε 21-9-2022 και δημοσιεύτηκε στις 29-9-2022 σε ΦΕΚ), αδικεί κατάφωρα το Νοσοκομείο Βόλου και αναμένεται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Στον αέρα δωρεά ενός εκ. ευρώ- Ποια τμήματα μένουν εκτός

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το μόνο τμήμα που εντάσσεται είναι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο περνά στη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής.

Από εκεί και πέρα, μένουν εκτός η Μονάδα Υπερβαρικής Ιατρικής, η οποία δεν χρησιμοποιείται μόνο για την αποσυμπίεση των δυτών, αλλά για πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η επούλωση πληγών, εγκαύματα, έλκη, ακόμη και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων και είχε προταθεί στον νέο οργανισμό, μετά και την ένταξη της Μαγνησίας στον «χάρτη» του καταδυτικού τουρισμού αφενός, αφετέρου προκειμένου να αξιοποιηθεί ο ειδικός θάλαμος που διαθέτει το Νοσοκομείο από το 2013 και είναι δωρεά του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης κόπηκε η Μονάδα Παρηγορητικής Φροντίδας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε όραμα του αείμνηστου ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη διάθεση ποσού ενός εκατ. ευρώ, για να δημιουργηθείΚλινική Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Ιατρικής στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, σε μία έκταση περίπου 1.000 τ.μ. Σε πρώτη φάση προτεινόταν να διαθέτει 20 κλίνες, που θα νοσηλεύονται ασθενείς με ανίατες ασθένειες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Για να δημιουργηθεί έπρεπε προηγουμένως να ενταχθεί ως τμήμα στον νέο οργανισμό, καθώς είναι απαραίτητη η πρόσληψη τουλάχιστον τεσσάρων γιατρών (αναισθησιολόγος και ειδικοί παθολόγοι), κοινωνικής λειτουργού, ψυχολόγου και νοσηλευτών. Μάλιστα τη μελέτη κατασκευής του έργου έχει αναλάβει ο Βολιώτης αρχιτέκτονας μηχανικός Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου χωρίς αμοιβή.

Διαμαρτυρία και για τον Ξενώνα Συνοδών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τροποποίηση του οργανισμού έχει εγείρει διαμαρτυρίες και στον σύλλογο «Φίλοι του Νοσοκομείου», αναφορικά με τον Ξενώνα Συνοδών.

Ο σύλλογος διαμαρτύρεται διότι στην πρόταση που υπέβαλε η διοίκηση του ΓΝΒ δεν έχει συμπεριληφθεί η λειτουργία του Ξενώνα, ο οποίος σημειωτέον έγινε με δωρεά της οικογένειας Τσιμά, για να φιλοξενούνται κυρίως οι συνοδοί ασθενών από τα νησιά των Σποράδων και το Πήλιο, για όσο διάστημα οι δικοί τους άνθρωποι παραμένουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου