Βάσω Κυριαζή: Κάλπες ξανά…

βάσω-κυριαζή-κάλπες-ξανά-295621

Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές. Μετά από τις διαδοχικές ατελέσφορες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών ο «κύβος ερίφθη» και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα στηθούν ξανά οι κάλπες.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές στις 17 Ιουνίου δεδομένου ότι οι περίπου 25 μέρες που απαιτούνται από τη διάλυση της Βουλής, θα ξεκινήσουν ουσιαστικά να τρέχουν από το Σάββατο.

Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου.

«O λαός μας ζήτησε να απαλλάξουμε τη χώρα από το Μνημόνιο και όχι να συγκυβερνήσουμε με τις δυνάμεις του Μνημονίου, ήταν η κεντρική τοποθέτηση το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη σύσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ενημέρωση συνεργατών του.

Ο κ.. Βενιζέλος σε δραματικούς τόνους χαρακτήρισε λάθος την προσφυγή σε εκλογές, αποδίδοντας τη βασική ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, καταλόγισε φοβία στη ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν τόλμησε να προχωρήσει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύσκεψη είναι αλήθεια ότι δεν πήγε καλά. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που η ένταση χτύπησε κόκκινο και οι διάλογοι μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ήταν ιδιαίτερα αιχμηροί.

Μέσα σε λίγα λεπτά μετά το ναυάγιο στο προεδρικό Μέγαρο όλα τα ξένα δίκτυα μετέδωσαν την είδηση για νέες εκλογές στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και έτσι “σέρνουν” για άλλη μια φορά την χώρα σε εκλογές. Μάλιστα γερμανικές εφημερίδες έχουν ως τίτλο ότι η αποτυχία των ελλήνων αρχηγών ρίχνει το χρηματιστήριο στην Φρανκφούρτη.

Ο νέες εκλογές έχουν γίνει πρώτο θέμα σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και φυσικά στην Γερμανία.

Από σήμερα ουσιαστικά μπαίνουμε σε μία νέα προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή πια κυβέρνηση και με τα κόμματα σε θέση μάχης και πάλι να παρουσιάζουν προγράμματα και επιχειρηματολογία προκειμένου να πείσουν τους πολίτες.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το πολιτικό θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο. Τα διλήμματα θα τεθούν και πάλι ενώπιον του λαού , μαζί δυστυχώς με μία κινδυνολογία που θα κορυφώνεται μέρα με τη μέρα. Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν άλλωστε από τα πάνελ που στήθηκαν από χθες το απόγευμα και που θα μας συντροφεύουν όλες τις επόμενες μέρες μέχρι τις 10 ή τις 17 Ιουνίου. Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να φορτώσουν το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τώρα την σθεναρή αντιμνημονιαική στάση που κράτησε μέχρι τέλους. Ανάμεσα σε αυτές τις γραμμές θα κινηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι να μιλήσουν όλοι καθαρά και ειλικρινά. Όχι με προεκλογικά τρικ και συνέχιση της απόδοσης ευθυνών από τον έναν στον άλλο για το αδιέξοδο στο σχηματισμό κυβέρνησης αλλά με ορίζοντα το μέλλον της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου