ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέος κανονισμός ύδρευσης

νέος-κανονισμός-ύδρευσης-884686

Τι θα ισχύει με βάση τις αποφάσεις, που ελήφθησαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σκοπέλου

Νέο κανονισμό ύδρευσης, με τον οποίο καθορίζονται τα θέματα που αφορούν στη χορήγηση και τη χρήση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης (πόσιμο νερό), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στους καταναλωτές του νησιού, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σκοπέλου.
Ο κανονισμός περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις υδροδότησης των καταναλωτών από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης και καθορίζει τα σχετικά με την ύδρευση δικαιώματα, καθώς και τις υποχρεώσεις του δήμου και των καταναλωτών.

Μεταξύ άλλων προβλέπει:
-Η υδροδότηση των ακινήτων (παλαιά κτίσματα που υπήρχαν πριν το 1923 – νέες οικοδομές- εργοταξιακές κατασκευές- τροχόσπιτα- χώρος κύριας επαγγελματικής δράσης), τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που εξυπηρετεί το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, γίνεται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων προς τον Δήμο.
-Τα ακίνητα μπροστά από τα οποία διέρχεται αγωγός διανομής υδρεύονται με παροχές που τοποθετούνται κυρίως στο πεζοδρόμιο της πρόσοψής τους, ή σε κοινόχρηστους χώρους ή άλλη θέση που επιλέγεται από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, κατά τα οριζόμενα στα σχετικά άρθρα.
-Για την υδροδότηση ακινήτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός οικισμού, δύνανται οι ενδιαφερόμενοι, να προβούν με δική τους δαπάνη στην κατασκευή δικτύου ύδρευσης, για την υδροδότηση των ακινήτων τους με υποχρεωτική μελέτη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τα τέλη ύδρευσης θα είναι ως εξής:
-94 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης μισής ίντσας, σε οικίες εντός οικισμού.
-188 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης μισής ίντσας για κτήρια επαγγελματικής χρήσης εντός οικισμού, ήτοι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.τ.λ.
-220 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης 3⁄4 της ίντσας για κτήρια επαγγελματικής χρήσης εντός οικισμού, ήτοι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.τ.λ.
-250 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης 1 ίντσας για κτήρια επαγγελματικής χρήσης εντός οικισμού, ήτοι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.τ.λ.
-188 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης μισής ίντσας, σε οικίες εκτός οικισμού.
-375 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης μισής ίντσας για κτήρια επαγγελματικής χρήσης εκτός οικισμού, ήτοι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.τ.λ.
-400 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης 3⁄4 της ίντσας για κτήρια επαγγελματικής χρήσης εκτός οικισμού, ήτοι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.τ.λ.
-430 ευρώ για δικαίωμα σύνδεσης νέας παροχής ύδρευσης 1 ίντσας για κτήρια επαγγελματικής χρήσης εκτός οικισμού, ήτοι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.τ.λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου