Βάσω Κυριαζή: «Χτύπημα» α λα ιταλικά

βάσω-κυριαζή-χτύπημα-α-λα-ιταλικά-297875

Αυτό που εδώ δεν τολμούν ορισμένοι πολιτικοί να παραδεχτούν δημοσίως στην Ελλάδα, εάν και ξέρουν ότι ισχύει, το είπε ο Μάριο Μόντι και μάλιστα δυνατά. ’’Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες ’’, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Ο ίδιος μάλιστα παρατήρησε ότι ’’είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων’’ και ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση της δικής του χώρας της Ιταλίας δεν πρόκειται να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία εάν και όπως παραδέχτηκε «λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία’’.

Ο Ιταλός οικονομολόγος και τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είπε ουσιαστικά αυτό που λένε καθημερινά και εκατομμύρια Έλληνες βλέποντας τη χώρα να βρίσκεται πλέον όχι μόνο υπό οικονομική επιτήρηση αλλά και πολιτική, τις τελευταίες μέρες με τους Ευρωπαίους , έναν μετά τον άλλο να θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους Κυβέρνηση στην Ελλάδα, εκτός από την δική τους πολιτική που μέχρι πρότινος την είχαν επιβάλλει μέσω των μνημονίων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε οι δικοί μας πολιτικοί -την πλειοψηφία τους εννοώ- θα αντέξουν αυτό το στενό μαρκάρισμα και δεν θα αντιδράσουν σε αυτούς που, Ο.Κ., μπορεί να διατείνονται ότι με τα χρήματα που μας δίνουν θα μας σώσουν, στην ουσία όμως αυτό που επιδιώκουν είναι όπως είπε και ο κ. Μόντι να μας κάνουν αποικία», αφού μας έχουν αφαιρέσει κάθε δικαίωμα αυτόνομης ικανότητας λήψης αποφάσεων.

Και όμως να δείτε ότι οι δηλώσεις Μόντι μπορεί και να περάσουν στα ψιλά, διότι αυτό εξυπηρετεί το σύστημα όλων όσων έχουν συστρατευθεί με όχημα μία απίστευτη κινδυνολογία για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ψήφισε λάθος. Τους ακούς μάλιστα να αναλύουν το αποτέλεσμα και να αναγορεύουν ως θέσφατο το ένα σκέλος της πολιτικής ερμηνείας που δίνουν στο εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, διότι έτσι τους συμφέρει.

Αποκρύπτουν επιμελώς ότι ο λαός στην πλειοψηφία του ψήφισε κατά της μνημονιακής πολιτικής και αναδεικνύουν μόνο ότι δεν έδωσε αυτοδυναμία σε κανέναν, άρα… «βρείτε τα» με όποιο τίμημα» το μήνυμα που περνούν.

Έτσι προφανώς εκτιμούν ότι υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι όχι απλά ταυτίζονται αλλά υιοθετούν άκριτα κάθε αρνητικό δημοσίευμα και κάθε αρνητική δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου που έρχεται να μας υπενθυμίσει ως χώρα ότι «χρωστάμε» και πρέπει να πληρώσουμε τα δανεικά.

Δεν είναι όμως δυνατόν να αναγνωρίζεται ότι ο «λαός μίλησε και είναι σεβαστή η ψήφος του» μόνο όταν το αποτέλεσμα της κάλπης τους βολεύει και όταν το αποτέλεσμα συνιστά ανατροπή των δικών τους σχεδιασμών να σηματοδοτεί πολιτική αστάθεια.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όλοι αντιλαμβάνονται ότι έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα η διαχείριση των διερευνητικών εντολών δεν υπήρχε περίπτωση να φέρει αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου