ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Αυξάνεται και πληθύνεται» ο πληθυσμός των αγριογούρουνων

αυξάνεται-και-πληθύνεται-ο-πληθυσ-878949

Εντείνεται η αγωνία των αγροτών που βλέπουν να συνεχίζονται οι ζημιές στις καλλιέργειές τους

Αυξάνεται διαρκώς ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, με αποτέλεσμα αγρότες και κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Εκτός από το αίσθημα ασφάλειας που τίθεται από τους κατοίκους αγρότες καταγράφουν πολύ συχνά καταστροφές στις καλλιέργειες τους.

Στην περιοχή των Φερών, στο Βελεστίνο, στη Χλόη, στα Κανάλια, την Κερασιά και το Κεραμίδι, αγριογούρουνα έχουν φτάσει έξω από τα τελευταία σπίτια των χωριών, αναζητώντας τροφή και είναι χαρακτηριστικό πως συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα, καθώς τα ζώα κινούνται με ταχύτητα για να αποφύγουν την ανθρώπινη παρουσία.

Οι παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για την μείωση του αριθμού των αγριογούρουνων ή την απομάκρυνσή τους από τις καλλιέργειες και παράλληλα απαιτούν αποζημιώσεις για το φυτικό κεφάλαιο που χάνουν.

Τα αγριογούρουνα κινούνται σε κοπάδια των 6-10 ατόμων κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της κίνησης στους δρόμους αναζητούν καταφύγιο σε αγροτικές και ημιορεινές περιοχές και είναι χαρακτηριστικό πως οι αγρότες τα βρίσκουν κρυμμένα μέσα στις καλλιέργειες τους. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί, που μπαίνουν στα χωράφια τους με πολύ προσοχή, φοβούμενοι μια πιθανή «μετωπική» μαζί τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου