Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακούσουν προτάσεις

οι-πολίτες-έχουν-ανάγκη-να-ακούσουν-πρ-883422

Μια σκληρή μάχη που θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη είναι σε εξέλιξη, κυρίως ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη μεσαία τάξη. Με τις επόμενες εκλογές να γίνονται με την απλή αναλογική και με ορατό το ενδεχόμενο μιας χαλαρής ψήφου οι δύο «μονομάχοι» εστιάζουν στη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και παράλληλα ποντάρουν σε ένα άνοιγμα στο κεντρώο ακροατήριο. Στη πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι το φλέγον θέμα της οικονομίας, καθώς η ακρίβεια ροκανίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και δημιουργεί ένα σκηνικό αβεβαιότητας. Τις τελευταίες μέρες στην ατζέντα της αντιπαράθεσης έχει μπει και η υπόθεση των υποκλοπών.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες τα κόμματα αναμένονται στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ηδη στα κομματικά επιτελεία είναι σε εξέλιξη σειρά συσκέψεων που όσο πιο κοντά θα έρχεται το φθινόπωρο τόσο θα εντείνονται. Πάντως στο δρόμο προς τις επόμενες κάλπες αναμένεται να κυριαρχήσει το σκληρό ροκ, όπως φαίνεται και από τους υψηλούς τόνους που επικρατούν αυτό διάστημα στην πολιτική σκηνή.

Το κυρίαρχο ζήτημα βέβαια παραμένει να ακουστούν προτάσεις και πολύ περισσότερο να μπούνε σε τροχιά υλοποίησης. Αυτό το τελευταίο φυσικά βαραίνει την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να παρουσιάσει συγκροτημένα το πρόγραμμά της για την επόμενη περίοδο.

Προτάσεις οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι δυνατόν να φτάσουν μέχρι τις επόμενες κάλπες εξαπολύοντας μόνο πυρά στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η ανάγκη αλλαγής πορείας που επικαλούνται επιβάλλει την υποβολή προτάσεων, ώστε οι πολίτες όταν έρθει η ώρα να αξιολογήσουν και να κάνουν την επιλογή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου